Predstavnice Ureda za udruge Vlade RH održale edukaciju za 30-ak ivanečkih udruga

Varaždinske vijesti | 27.4.2019. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Tridesetak predstavnika udruga civilnog društva koje djeluju na ivanečkom području, a financiraju se iz gradskog proračuna, u srijedu je, 23. travnja, sudjelovalo na Info danima Projektnog ureda Grada Ivanca. Naime, drugi dan ovogodišnjih Info dana svojim je sadržajem i aktivnostima bio prilagođen interesima i potrebama udruga.

Trosatna edukacija održana je u dvorani novootvorenog Poduzetničkog inkubatora, a započela je izlaganjem i prezentacijom koju su održale Željka Markulin i Iva Žic, predstavnice Ureda za udruge Vlade RH. Riječ je o krovnoj nacionalnoj instituciji nadležnoj za rad i djelovanje organizacija civilnog društva. Predstavnice Ureda okupljenima su prezentirale EU natječaje i programe koje raspisuju te one za koje je upravo ovaj Ured posredničko tijelo kod provedbe projekta. Posebno su se osvrnule na program „Europa za građane“.

4704.jpg

Predsjednici i članovi udruga imali su priliku upoznati se s načinom financiranja, odnosno sufinanciranja projekata. Doznali su koji ih natječaji očekuju do kraja 2019. godine te korisne informacije o tome na koji će se način financirati EU projekti udruga kad na snagu stupi nova financijska perspektiva Europske Unije. Primjer dobre prakse rada i provedbe projekata predstavila je predsjednica ivanečke Udruge udomitelja i obiteljskih domova Nada Mladenka Ravenski.

Udruga Nada sa svojim je projektima, kojima privlači visoke novčane iznose iz EU fondova, primjer dobre prakse svim udrugama ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini. M. Ravenski u svom je izlaganju posebnu pažnju posvetila provedbi projekata u sklopu Erasmus + programa te istaknula važnost partnerstva i sinergijskog djelovanja udruga.

Edukacija je završena interaktivnom prezentacijom “Razrada projekata i mogućnosti financiranja udruga u 2019. godini“, koju su održale Ivana Plahtarić i Ana Jagetić, zaposlenice Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove. Tako su svi zainteresirani dobili osnovne informacije o tome što je to projekt i kako razviti projektnu ideju, a upoznati su i sa standardiziranim uvjetima javnih poziv za udruge.

Predstavljeni su im trenutno otvoreni natječaji i natječaji u najavi za 2019. godinu. Obuhvaćeni su natječaji Europskog socijalnog fonda te natječaji koje raspisuju tijela državne uprave.

Info dani Projektnog ureda i Dani otvorenih vrata Poduzetničkog inkubatora Ivanec svojim su sadržajem prilagođeni poduzetnicima.

Program aktivnosti dostupan je na linku: http://www.ivanec.hr/novost/3504-info-dani-poslovne-zone-i-projektnog-ureda-za-eu-fondove-23-26-04-u-prostorima-novouredenog-poduzetnickog-inkubatora

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci