Predsjednica K. Grabar Kitarović bit će pokroviteljica Croatian International Airshowa Varaždin

V.V. | 16.11.2017. u 15:34h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prihvatila je visoko pokroviteljstvo nad međunarodnom zrakoplovnom priredbom – Croatian International Airshow Varaždin (CIAV), koja će biti održana na varaždinskom aerodromu u srpnju 2018. godine. 

- Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović prihvatila pokroviteljstvo nad međunarodnom manifestacijom Croatian International Airshow Varaždin 2018. – priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike. Predsjednica je tom prigodom uputila i čestitku organizatoru ove međunarodne zrakoplovne priredbe – Aeroklubu Varaždin, u povodu 85. godišnjice rada varaždinskog aerokluba, pri čemu je posebno zahvalila Aeroklubu Varaždin i Aerodromu Varaždin na «doprinosu koji su dali tijekom Domovinskog rata».

- Nakon što je još ovog ljeta Ministarstvo obrane Republike Hrvatske prihvatilo suorganizaciju našeg međunarodnog aeromitinga, visoko pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović još je jedno priznanje Aeroklubu Varaždin za uzornu organizaciju ove međunarodne zrakoplovne priredbe, koja će zahvaljujući suradnji s Ministarstvom obrane i Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, dobiti novu, atraktivnu dimenziju. Očekujemo kako će u programu CIAV-a sljedeće godine nastupiti neke od najpoznatijih akrobatskih skupina Europe, a naša će publika moći uživati i u atraktivnim nastupima borbenih zrakoplova ratnih zrakoplovstava zemalja članica NATO saveza – istaknuo je Robert Mišak, izvršni predsjednik Organizacijskog odbora CIAV-a 2018., koji je tom prigodom posebno zahvalio predsjednici Republike Hrvatske na prihvaćenom pokroviteljstvu nad ovom zrakoplovnom priredbom.

 

Označeno u