Predsjednica gubi potporu, njen rad podržava 45 posto ispitanika Foto: VV arhiva

Predsjednica gubi potporu, njen rad podržava 45 posto ispitanika

VV/Dnevnik.hr | 27.5.2016. u 08:02h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica Republike prema istraživanju Dnevnika Nove TV koje provodi IPSOS počela je opet gubiti potporu birača za svoj rad.

U ovom trenutku njezin rad odobrava 45 posto ispitanika, a ne odobrava njih 47 posto. No još prije mjesec dana rad predsjednice odobravalo je 56 posto ispitanika, a nije odobravalo njih 39 posto. Očekivano pada i broj neodlučnih kojih je osam posto.

Predsjednica i dalje ima najbolji dojam među biračima, točnije o njoj pozitivno misli 57 posto birača, ali i ta potpora se topi. Slijedi premijer Orešković koji pozitivan dojam ima kod 55 posto birača, no i on lagano gubi potporu. Božo Petrov je s 48 posto pozitivnog dojma više manje ostao tamo gdje je bio u travnju. A i s 37 posto pozitivnog dojma Zoran Milanović se nije pomaknuo ni prema gore ni prema dolje u odnosu na travanj. Tomislav Karamarko među biračima ima 21 posto pozitivnog dojma.

Školskim ocjenama Ured predsjednice ima 2,86 ili trojku, Vlada školskim rječnikom ima ocjenu 2,17, a Hrvatski sabor 1,91.

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 21. svibnja, a podaci se prikupljaju na uzorku od 962 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.