Potvrdom o edukaciji agencija Sjever zapravo započela niz radionica za poduzetnike, a nastavak slijedi

MGA/VV | 4.12.2019. u 16:13h | Objavljeno u Aktualno

Razvojna agencija Sjever - DAN poslala je pojašnjenje vezano za dokument - potvrdu o edukaciji u vrijednosti od 5.000 kuna koju su potpisali poduzetnici tijekom dodjele gradskih subvencija u ponedjeljak u varaždinskom Kazalištu.

Kako stoji u odgovoru, ideja je bila da se svim poduzetnicima omogući jedna u nizu edukacija na temu fiskalizacije te izdavanja i zaprimanja e-računa te ističu da za taj projekt nisu primili nikakva sredstva.

- Agencija Sjever-DAN je jedna od deset poduzetničkih potpornih institucija na području RH. S obzirom na slab odaziv poduzetnika na radionice vezane uz projekt E-poslovanje, ideja je bila da se svim poduzetnicima na jednom mjestu omogući jedna u nizu edukacija, ovaj puta na temu fiskalizacije te izdavanja i zaprimanja e-računa. Agencija Sjever-DAN nije zaprimila nikakva sredstva već u sklopu projekta ,,Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja CE-BUSINESS, faza II." raspolaže opremom koju stavlja na raspolaganje poduzetnicima bez naknade. Agencija Sjever-DAN je kao jedan od provoditelja projekta e-Poslovanje ,,Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja" dužna provoditi edukacije poduzetnika koji će dobiti pozive na daljnje edukacije, a ovim putem ih pozivamo da iskoriste opremu koja im je na raspolaganju kroz navedeni projekt. Izjavama koje su neki poduzetnici preuzeli za njih ne nastaju nikakve financijske obaveze, već im se daje mogućnost korištenja navedene opreme te edukacije i savjetovanja u području e-poslovanja - pojašnjavaju u agenciju dodajući da od siječnja organiziraju nove radionice s navedenim temama iz projekta e-Poslovanje na koje će pozvati sve zainteresirane poduzetnike.