Posebna regulacija i zatvaranje prometa na određenim prometnicama zbog Cro Race utrke 28. rujna

VV | 26.9.2021. u 14:01h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 28. rujna do 3. listopada održat će se biciklistička utrka „CRO Race“, koja je podijeljena je na šest etapa.

U utorak, 28. rujna započinje prva etapa relacijom Osijek – Varaždin. U sklopu 1. etape biciklističke utrke, natjecatelji će prolaziti područjem Policijske uprave varaždinske.  

Trasa kretanja natjecatelja na području Varaždinske županije bit će državnom cestom DC 2 od naselja Bolfan – DC24 Ludbreg – ŽC2089 – LC25098 i 25094 Vinogradi Ludbreški – DC24 B. Jelačića – ŽC2075 M. Gupca – DC2 Poljanec do grada Varaždina i ulicama Koprivnička - A. Starčevića - D. Trstenjaka – Optujska - S. Vraza - A. K. Miošića - Franjevački trg – Pavlinska - A. Stepinca – Kolodvorska - J. Merlića - Međimurska u gradu Varaždinu.

Dolazak natjecatelja na cilj na Franjevačkom trgu u Varaždinu očekuje se od 16.30 do 17.10 sati.

- Za potrebe sigurnog i nesmetanog održavanja utrke ispraznit će se od vozila ulica Alojzija Stepinca i Kolodvorska ulica u Varaždinu, te će navedenog dana u istima biti zabranjeno parkiranje i zaustavljanje vozila - napominju iz policije.

Također će neposredno prije i u vrijeme prolaska natjecatelja trasom kretanja biti zatvoren promet za sve ostale sudionike.

- Molimo sve građane da koriste obilazne pravce, tj. županijske ceste uz državnu cestu DC 2, a u gradu Varaždinu ulice: Bombellesova – Optujska - G. Krkleca - R. Hercega - Jugozapadna obilaznica - B. Radića - Z. i Frankopana - M. Krleže - F. Supila - V. Novaka - Istočna obilaznica - dodali su.

Za promet vozila najveće dopuštene mase iznad 3,5 tone promet će se odvijati državnom cestom DC 2 iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice prije i u vrijeme prolaska natjecatelja biti će preusmjeren Istočnom obilaznicom grada Varaždina u smjeru naselja Turčin.

Kako će u vrijeme održavanja utrke biti zatvoren promet na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice, promet vozila državnom cestom DC 3 iz smjera Čakovca bit će na raskrižju Međimurske i Bombellesove ulice preusmjeren na Bombellesovu cestu u smjeru Optujske ulice i Jugozapadne obilaznice.

U vrijeme održavanja utrke bit će postavljena privremena prometna signalizacija koja će obavještavati sudionike o zabrani prometa i obilaznim pravcima.

- Kako je ova utrka jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, molimo sve građane i sudionike u prometu za razumijevanje i postupanje po privremenoj prometnoj signalizaciji, te znakovima i naredbama policijskih službenika koji će osiguravati održavanje utrke - poručili su iz PU varaždinske.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci