Podolnjak: Najveće troškove imao sam zbog zastupanja Sabora u Beču, Berlinu, Lisabonu, Kirgistanu... Foto: VV arhiva

Podolnjak: Najveće troškove imao sam zbog zastupanja Sabora u Beču, Berlinu, Lisabonu, Kirgistanu...

Varaždinske vijesti | 11.1.2019. u 10:51h | Objavljeno u Aktualno
LS METAL

Nakon što smo 31. prosinca na portalu i u tiskanom izdanju "Varaždinskih vijesti" objavili tekst o aktivnostima saborskih zastupnika iz Varaždinske županije, odnosno njihovom sudjelovanju u saborskim raspravama, ali i o njihovim troškovima za smještaj, transportne troškove, dnevnice i drugo, reagirao je saborski zastupnik MOST-a Robert Podolnjak.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

U vašem tjedniku objavili ste, u broju od 31. prosinca 2018., članak s naslovom "Podolnjak najglasniji, ali i – najskuplji", o troškovima koje su učinili pojedini zastupnici u Hrvatskom saboru obavljajući svoju dužnost tijekom 2018. godine. Budući da sam posebno apostrofiran u vašem tekstu, dopustite mi da za javnost pojasnim razlog tih troškova i molim da moje reagiranje objavite u cijelosti u oba izdanja vašeg medija, na webu i u pisanom izdanju.

Prema navedenim podacima, koji su zasigurno točni, objavili ste kako sam, među zastupnicima s područja Varaždinske županije, imao najveće troškove. Iako ste naveli pojedine vrste tih troškova (smještaj, transportni troškovi, dnevnice itd.) iz tih statističkih podataka čitateljima nije obrazloženo zašto su uz moje ime vezani značajni troškovi hotela, avionskog prijevoza i dnevnica, a koji čine više od polovice ukupnih zastupničkih troškova.

Ti troškovi rezultat su činjenice da sam u Saboru, pored ostalih dužnosti u pojedinim radnim tijelima, imenovan za voditelja Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju. S obzirom da sam voditelj izaslanstva moja je obaveza prisustvovati i sudjelovati u radu na zasjedanjima Parlamentarne skupštine te sam tijekom prošle godine u tom svojstvu boravio u Beču, Berlinu, Lisabonu i Biškeku u Kirgistanu. Također, službeno sam, u ime hrvatskog izaslanstva, sudjelovao u promatranju predsjedničkih izbora u Rusiji i Turskoj, u sklopu promatračke misije OESS-a.

Svi zastupnici koji obnašaju određene dužnosti povezane sa zastupanjem Hrvatskog sabora u pojedinim međunarodnim organizacijama imaju veće troškove, ali ti troškovi rezultat su isključivo dužnosti koju obavljaju u Saboru.

Srdačan pozdrav.
Prof.dr.sc. Robert Podolnjak, voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci