"Podmirio sam 580 kn duga, ispričavam se na nesmotrenosti"

M.P./Varaždinske vijesti | 15.11.2016. u 15:22h | Objavljeno u Aktualno

- Očito je da sve objavljeno o meni ima politički kontekst. Kampanja je počela. Počela je žestoko i ide se na ljude - ustvrdio je na današnjoj pressici Vlado Vlašić, HNS-ov direktor Varkoma, kojeg su i oporba i SDP pozvali na ostavku kako zbog neplaćanja računa za smeće, tako i zbog projekta Aglomeracije Varaždin.

Priznao je da je imao dug od 580 kuna prema Čistoći budući da devet mjeseci nije platio račune za smeće, no dug je podmirio 20. rujna.

- Suprugu sam pozvao na red jer ona vodi računa oko plaćanja računa, no sve smo platili. U međuvremenu su mi od odvjetničkog društva stigle još neke obavijesti o troškovima kojima sam prigovorio jer ono što sam platio ne može biti predmet ovrhe. Obavijest od javne bilježnice nisam dobio jer sam u to vrijeme koristio uslugu poštanskog pretinca - naveo je Vlašić ujedno se ispričavši.

- Mislim da nisam jedini Varaždinac i ispričavam se na nesmotrenosti. Nije mi se to trebalo dogoditi. Ipak, nisam lagao kada su me novinari prije nekoliko mjeseci pitali jesam li pod ovrhom jer tada to nisam znao - kazao je.

Međutim, ispostavilo se da ovo nije jedini ovršni postupak koji se vodi protiv direktora Varkoma.

- Protiv mene se vodi još nekoliko ovršnih postupaka i blokiran mi je račun. Plaća mi se po zakonu isplaćuje na zaštićeni račun. No, sve tekuće obaveze podmirujem i s plaćom direktora nastojim riješiti sve obaveze koje imam po ovrhama. Vjerujem da ću to sve riješiti tijekom iduće godine, ali i moja supruga koja se nalazi na listi poreznih dužnika - poručio je Vlašić ne želeći odgovoriti na pitanje koliki je ukupni iznos njegovih dugovanja kako se "javnost ne bi zabavljala".

Ne namjerava podnijeti ostavku na mjesto direktora.

- Nemam što reći o tim prozivkama. To je politika i to je njihov stav i mišljenje. Zna se kako je izabran direktor Varkoma, a tako će i otići - poručio je.

Ukratko se osvrnuo i na projekt Aglomeracije.

- Prozivaju osobe koje nisu upoznate s postupcima javne nabave. U povjerenstvu su sudjelovali predstavnici Hrvatskih voda iz Zagreba i Varaždina no ni uz najbolju volju i namjeru nismo uspjeli dobiti nijednog sposobnog ponuditelja. Kako to da svjetski ponuditelji nisu bili u stanju dostaviti ispravnu ponudu? Varkom je inače tvrtka koja ima značaj i na području Varaždinske županije, ali i šire, dobro posluje, i nitko nema pravo to raditi tvrtci. Mogu mene prozivati, ali tvrtku ne jer se stvara njen loš imidž - napomenuo je direktor Varkoma poručivši da projekt nije ugrožen te da su slične probleme imali i ostali takvi projekti.

Što se pak tiče rješenja DKOM-a o poništenju natječaja za izvođača radova za pročistač otpadnih voda jer su neke zajednice ponuditelja ukazale da je odabrani ponuditelj poslovnom tajnom označio podatke koji utječu na visinu operativnog troška, Vlašić kaže da za povjerenstvo nije bilo poslovne tajne.

- Mi smo vidjeli svu dokumentaciju, no nismo je smjeli dati na uvid ostalim ponuditeljima - ističe.

Označeno u