Pod kojim uvjetima će se gradski prostori davati na korištenje "kulturnjacima"? Foto: VV arhiva / ilustracija

Pod kojim uvjetima će se gradski prostori davati na korištenje "kulturnjacima"?

Varaždinske vijesti | 4.6.2023. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 2. lipnja do 23. lipnja provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o uvjetima i načinu davanja na korištenje prostora u vlasništvu ili pod upravom Grada Varaždina korisnicima koji djeluju na području kulture.

- Ovim prijedlogom Odluke, Grad Varaždin donosi opći akt sukladno čl. 14. st. 8. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, a kojim se utvrđuju uvjeti i način davanja na korištenje prostora u vlasništvu ili pod upravom Grada Varaždina korisnicima koji djeluju na području kulture. Korisnici su fizičke i pravne osobe koje djeluju u području kulture za potrebe kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, produkcije, distribucije, edukacije i sudjelovanja u kulturi, za čuvanje građe koja ima status kulturnog dobra te kada obavljaju djelatnost koja je od interesa za Republiku Hrvatsku prema posebnim propisima - priopćili su iz Grada Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2023-godini/ pod rednim brojem 20.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem obrasca dostupnog na web stranici savjetovanja, zaključno do 23. lipnja, na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Preradovićeva 10, Varaždin, s naznakom: "Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Odluku o uvjetima i načinu davanja na korištenje prostora u vlasništvu ili pod upravom Grada Varaždina korisnicima koji djeluju u području kulture" ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .