Počeli odvoziti bale, u Brezju će se graditi veliko parkiralište

A.Š./Varaždinske vijesti | 1.4.2016. u 11:02h | Objavljeno u Aktualno
U Varaždinu više neće biti bala. Već tijekom ove noći počela je sanacija bala u Brezju, a tu nam je informaciju potvrdio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
 
- Da, jučer smo sve dogovorili s ministrom Dobrovićem, a sanaciju sufinancira Fond za zaštitu okoliša - kratko nam je potvrdio Habuš koji nije skrivao oduševljenje jer će se napokon riješiti dugogodišnji problem.
 
Habuš je pritom izrazio zahvalnost svom zamjeniku Vjeranu Radeliću, kao i bivšoj, odnosno razvlaštenoj zamjenici Nataliji Martinčević, jer su, kako kaže, odradili velik dio posla u rješavanju problema baliranog otpada.
 
Sanacija u Brezju trebala bi završiti do kraja travnja, a kako doznajemo, na tom će se mjestu graditi veliko parkiralište.
 
- S obzirom da se pojedini građani već godinama bune zbog gužvi koje se stvaraju tijekom Špancirfesta, odlučili smo osigurati veliko parkiralište u Brezju, a sve posjetitelje do centra grada vozit će međugradski autobusi - ističu u Gradu Varaždinu. Također, kažu kako razmišljaju o tome da sva događanja Špancirfesta presele izvan grada kako bi građani Varaždina mogli uživati u miru.
 
 
 bager_bale.jpg