Plenković s članovima stranke u Varaždinu: "Još jedna potvrda potpore projektima" Foto: Krešimir Đurić

Plenković s članovima stranke u Varaždinu: "Još jedna potvrda potpore projektima"

Varaždinske vijesti | 9.11.2019. u 14:58h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Predsjednik Vlade RH i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković u subotu 9. studenoga u Varaždinu je bio na sjednici Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH, a za boravka u gradu susreo se s vodstvom Županijske organizacije stranke.

Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ Anđelko Stričak smatra da je dobra praksa da se sjednice radnih tijela Vlade održavaju izvan Zagreba, a dodao je da je ovogodišnje okupljanje članova Savjeta, koji predstavljaju Hrvate iz cijeloga svijeta, i dobra promocija Varaždina.

- Susret s premijerom iskorišten je i za razgovor o proračunu za 2020. godinu, vezano ponajprije uz projekte u zdravstvu, komunalnoj infrastrukturi, zaštiti okoliša, obrazovanju i znanosti, područjima u kojima se najviše ulaže u Varaždinskoj županiji - priopćili su iz županijskog HDZ-a.

Predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac istaknuo je da je najviše investicija napravljeno upravo za ove Vlade premijera Plenkovića.

– Egzaktni su podaci koji o tome govore. Otkad je HDZ na vlasti u Varaždinsku županiju neprestano stižu nove investicije. Županijska vlast prije nas nije uspjela napraviti niti šupu i slikati se pred njom. Mi se ne stignemo slikati koliko projekata provodimo. Nadam se da će žitelji Varaždinske županije to prepoznati – rekao je Runac zahvalivši premijeru Plenkoviću na pomoći Vlade i ministarstava u realizaciji tih projekata.

Predsjednik Gradskog vijeća Varaždina i Gradske organizacije stranke Damir Habijan istaknuo je da je predsjednik Vlade Andrej Plenković dobro upoznat sa situacijom u gradu i županiji.

– Drago mi je da je ponovo u Varaždinu premijer koji je sigurno najčešće u našem kraju. Da je Vladi stalo do grada Varaždina i Varaždinske županije, vidi se po ulaganjima koja se ne računaju u milijunima kuna već u milijardama – kazao je Habijan, zaključivši da se s pravom može očekivati takva podrška projektima i u narednom proračunskom razdoblju.

plenkovic_varazdin_1.JPG

plenkovic_varazdin_2.JPG

plenkovic_varazdin_3.JPG

plenkovic_varazdin_5.JPG

plenkovic_varazdin_6.JPG

plenkovic_varazdin_7.JPG

plenkovic_varazdin_9.JPG

plenkovic_varazdin_10.JPG

plenkovic_varazdin_11.JPG

plenkovic_varazdin_12.JPG