VIDEO Planira se proširenje Dravskih bazena uz izgradnju povišenog bazena

| 7.9.2020. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

- Što se tiče kupališta na Dravi, sezona je završila s 31. kolovozom. Mogli ste i sami vidjeti da nam vremenske prilike ili bolje rečeno neprilike nisu išle u prilog te nema smisla da tamo još i dalje održavamo hladan pogon jer posjetitelja bazena sada praktički nema, tako da je kupalište na Dravi zatvoreno s 31. kolovozom. Ipak, ovdje kod Gradskih bazena, još uvijek će biti otvoren vanjski bazen s time da se korisnici uvijek mogu prebaciti s vanjskog na unutarnji - objasnio je Željko Kušter, ravnatelj Gradskih bazena Varaždin o situaciji s Dravskim bazenima koji su bili ovog ljeta otvoreno iako je situacija bila daleko od idealne zbog pandemije i epidemije koronavirusa.

Odlična organizacija

- Organizacija je bila standardna i dobro smo organizirani. Za vrijeme sezone je bilo zaposleno devetero koji su odradili veliki dio posla. Što se tiče posjetitelja, taj broj je nešto manji bio ove godine u odnosu na 2019. godinu prije svega zbog svih tih mjera kojih smo se morali pridržavati, ali i zbog vremenskih prilika. Imali smo nekih 14 600 posjetitelja. Sigurno je da je gradska vlast koja imala namjeru vratiti taj dio kupališta građanima uspjela u tome. Siguran sam da će brojka nastaviti rasti iduće godine, a da je ova bila iznimka zbog pandemije. Svaki sunčani vikend imali smo preko 1000 posjetitelja dnevno i možemo reći da smo zadovoljni s time i možemo slobodno reći da su Varaždinci prepoznali napore gradske vlasti oko svega toga da se ti bazeni obnove i da se vrate u nekadašnju funkciju. Svi stariji se vole prisjetiti Dravskih bazena i manje više kažu kako su svoje dijete poveli na Dravske bazene - naglasio je Kušter.

Ova godina je trebala biti i u znaku sportskoj nadmetanja na Dravskim bazenima. S obzirom da se otvorio novi i veći teren na pijesku gdje su se trebali odigrati dva turnira u odbojci na pijesku, a iduće godine se planira da će se na toj lokaciji odigrati završnica rukometa na pijesku.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci