PITALI SMO Gdje ljetuju Varaždinci: Vole Jadran, krstarenja, a “potegnu” i do Tajlanda

| 12.8.2019. u 17:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Bez obzira na poskupljenje hotelskih i privatnih smještaja, velik broj žitelja Varaždinske županije odlučio je ljetovati na Jadranu kažu iz turističkih agencija Lily Tours i Galileo, a isto možemo zaključiti i na temelju provedene ankete.

- Tijekom ljetnih dana žitelji Varaždinske županije uglavnom tradicionalno idu na Jadran pa nakon toga slijede putovanja u Tunis i Grčku. Nažalost, domaće destinacije su skuplje kada uzmete u obzir što je sve uključeno u ponudu. Općenito, izgledaju jeftinije, no kada uzmete u obzir da su za inozemne destinacije uključeni avion, transfer, hotel s 4 ili 5 zvjezdica te all inclusive tada vidite da je inozemstvo puno isplativije a pod tim smatramo Tunis, Tursku, Grčku i Egipat - kažu iz Galilea, dodajući da tradicionalno Varaždinci ljetuju u srpnju i kolovozu no vidi se trend povećanja odmora u lipnju ili rujnu.

U turističkoj agenciji Lily Tours govore da se opet vratilo zanimanje za Tunisom, a dosta imaju upita i za krstarenja. Navode da najčešće Varaždinci putuju na sjeverni dio Jadrana dok od egzotičnijih destinacija najčešće su birali Grčku.

- Općenito možemo reći da su neke inozemne destinacije jeftinije, ali sve ovisi što putnik želi. Putovanja u koja je uključen avion prosječno traju do 14 dana, a ljetovanja autobusom ili automobilom do 10 dana. U zadnje vrijeme primijetili smo da dosta ima onih koji spajaju produžene vikende. Oni koji znaju datum ljetovanja rezerviraju kartu već početkom godine, ali većina odluči gdje će ljetovati uoči godišnjeg odmora, a to zna biti prava prilika zbog posebnih ponuda. U rujnu najčešće ljetuju umirovljenici dok obitelji s djecom u vrijeme školskih praznika. Manje je interesa za ostale mjesece tako da još uvijek možemo reći da najčešće Varaždinci ljetuju u srpnju i kolovozu. Preko zime najčešće se putuje u egzotičnije krajeve i već sada imamo zabilježeno nekoliko krstarenja, u ponudi imamo Karibe i u tim razdobljima opet se najčešće putuje u vrijeme zimskih školskih praznika i blagdana. Najčešće na Jadranu ove godine imamo upita za područje oko Zadra ili tko želi bliže, područje Crikvenice. To su traženije destinacije od Dalmacije i otoka, a od inozemnih najviše je bilo upita za ljetovanje u Grčkoj - kažu iz Lily Toursa.

Više o tome kamo radije putuju Varaždinci i što je pokazala anketa koju smo proveli čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u