Parkiralište kod varaždinske bolnice već deset godina iznajmljuje se bez javnog natječaja?!

Ivica Kruhoberec | 23.1.2017. u 17:17h | Objavljeno u Aktualno

Pred članovima Upravnog vijeća (UV) varaždinske Opće bolnice nedavno se našao i slučaj varaždinskog obrta Flora.

Sve je počelo u studenom prošle godine kada je ravnateljica Zember otkazala ugovore u vezi parkiranja koji je OBV sklopila, osim s Crtoradom, i s obrtom Flora u vlasništvu Draženke Bartol, supruge Miljenka Bartola, koji je bio vlasnik Ekola, poduzeća propalog u poznatoj aferi. Naime, ovaj obrt za uređenje i održavanje krajolika ima u Meštrovićevoj ulici već godinama u zakupu bolničko zemljište na kojem je parkiralište.

Trenutno, temeljem odluke Upravnog vijeća iz travnja 2013. godine kada je bolnica s tim obrtom sklopila ugovor o najmu na rok od pet godina. Natječaj za ovaj zakup zemljišta, koji se nalazi desno od ulaza u bolnicu, nije bio raspisan 2013., već se radilo samo o nastavku primjene ugovora o koncesiji iz 2006. godine.

Tada je koncesija dodijeljena obrtu Flora temeljem javnog natječaja, a koncesija je dodijeljena na rok tri godine. Međutim, aneksom ugovora iz 2008. koncesija je produljena na rok od pet godina, ali počevši od 2008., a ne 2006. godine!? U ugovoru je, uz ostalo, navedeno da će zakupac naplaćivati naknadu za parkiranje vozila u visini od četiri kune za sat parkiranja, a bolnici će na ime najamnine plaćati 20 posto ukupno ostvarenog mjesečnog prometa, što se uvećava za PDV.

Detalje zavrzlame po parkiranju kod varaždinske bolnice čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti