Ozbiljne i utemeljene optužbe ili podmetanja nezadovoljnih?

IHR/Varaždinske vijesti | 25.2.2019. u 14:53h | Objavljeno u Aktualno

Nema mira u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije. Nakon što je prošle godine zbog zlouporabe položaja u pritvoru za-vršio voditelj jedne od zavodskih djelatnosti, protiv kojeg je nedavno podignuta i optužnica jer se tijekom pet godina okoristio za desetak tisuća kuna, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije potresa novi slučaj. Naime, protiv još jednog djelatnika te ustanove podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, i to opet anonimna.

Na poslu i školi!?

Je li riječ o ozbiljnim i utemeljenim navodima ili tek podmetanju nezadovoljnih? U Županijskom državnom odvjetništvu prošli tjedan nisu nam mogli potvrditi je li kaznena prijava uopće zaprimljena. Međutim, sudeći po nizu niz optužbi, kao i načinu pisanja prijave s datumom od 15. veljače, čini se da se da ništa ne treba isključiti. Tako se u prijavi navodi da je od siječnja do svibnja 2016. godine u evidenciji prisutnosti na radu, koju je zaposlenik sam vodio, prijavljeni sebi prikazivao pripravnost, a u ožujku te godine čak i za vrijeme trajanja godišnjeg odmora.

Sporno je to što je prijavljeni radio u djelatnosti ZZJZ-a koja, prema saznanjima podnostitelja kaznene prijave, nikada nije imala pripravnost.

Što se sve navodi u kaznenoj prijavi pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...