Otvoreno savjetovanje o izmjeni odluke o spomeničkoj renti Foto: ilustracija

Otvoreno savjetovanje o izmjeni odluke o spomeničkoj renti

I.D./Varaždinske vijesti | 18.11.2015. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 16. do 30. studenog Grad Varaždin provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o spomeničkoj renti.

Naime, Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o spomeničkoj renti mijenja se dosadašnja Odluka o spomeničkoj renti radi donošenja Uredbe o izmjenama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, koje je donijela Vlada Republike Hrvatske. Na temelju ove uredbe, predloženom izmjenom Odluke o spomeničkoj rente smanjit će se osnovica za obračun spomeničke rente, koja se plaća mjesečno po četvornom metru korisne površine poslovnog prostora, s time da najviši iznos može biti 4,00 kune po m2.

Ujedno, novi prijedlog odluke predviđa tri zone i to zone kako su navedene u Rješenju Ministarstva kulture kao granice obuhvata kulturno-povijesnog područja na kojem se utvrđuje obveza plaćanja spomeničke rente.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s Odlukom o izmjenama i dopunama  Odluke o spomeničkoj renti te dobivanje mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja - napominju iz Grada Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sam Nacrt odluke, nalaze se na web stranicama Grada Varaždina. Građani svoje primjedbe i prijedloge mogu dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. studenog, na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na nacrt Odluke o izmjenama Odluke o spomeničkoj renti – javna rasprava ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci