Otvoren nadvožnjak u Gospodarskoj, slijedi izgradnja triju rotora na cesti prema Ludbregu Foto: Krešimir Đurić

Otvoren nadvožnjak u Gospodarskoj, slijedi izgradnja triju rotora na cesti prema Ludbregu

| 9.8.2019. u 09:42h | Objavljeno u Aktualno

Jutros u 8 sati za promet je otvoren obnovljeni nadvožnjak u Gospodarskoj ulici. Svečanom otvorenju nazočili su zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a te saborski zastupnik Anđelko Stričak uz predstavnike Hrvatskih cesta i izvođača radova tvrtke Colas Hrvatska.

- Otvaranje nadvožnjaka najavljeno je za 10. kolovoza, ali smo i malo ranije danas ovdje. Dobra suradnja Grada, Hrvatskih cesta i države, ili vertikale, kako volimo reći, rezultirala je da i drugi nadvožnjak obnovimo i stavimo u funkciju tijekom 2019. godine. Sve se odvija prije Špancirfesta da ne bude gužvi i zastoja - rekao je Avar, najavivši da nakon završetka ljetne sezone manifestacija kreću s radovima na rotoru u Biškupcu. Također procjenjuje da će od najavljenih radova na obnovi ukupno 16 gradskih ulica, do kraja godine biti izvedeni radovi u 13 ili 14 ulica.

Alen Leverić najavio je nove investicije Hrvatskih cesta na području Grada Varaždina i Varaždinske županije. Prvenstveno je riječ o izgradnji triju rotora na cestovnom pravcu u smjeru Ludbrega, a to je rotor na križanju Međimurske i Koprivničke (koji će se zapravo sastojati od dva rotora - jedan na križanju navedenih ulica, a drugi nešto sjevernije kod "Spara"), također se spominje izgradnja rotora na križanju Kučanske i ulice Pavleka Miškine (kod cestice koja vodi prema Motičnjaku), a treći rotor se planira izgraditi kod Slobodne zone Varaždin.

_ESC6869.jpg

- Hrvatske ceste su u nadvožnjak u Gospodarskoj investirale gotovo šest milijuna kuna. Treba pohvaliti izvođače i tim Hrvatskih cesta jer je nadvožnjak, unatoč čestim kišama, napravljen prije rokova, a građanima se zahvaljujem na strpljenju. Kao što sam nedavno rekao, Grad Varaždin i Varaždinsku županiju čeka veliki investicijski cestovni bum. Ovo je jedan od projekata, a slijedi veliki broj novih projekata među kojima su rotor u Hrašćici, zatim rotor na križanju Međimurske i Koprivničke te zaobilaznica u Novom Marofu. Sredstva su osigurana po svim fazama i sve ide po planu. Također očekuju nas radovi na državnoj cesti D2, do granice sa Slovenijom, na kojoj će biti označeni svi pješački prijelazi. Na taj način podižemo razinu sigurnosti na svim dionicama cesta u županiji te krećemo u nove investicije u Međimursko županiji - najavio je Leverić.

_ESC6823.jpg

Za rotor na križanju Međimurske i Koprivničke Leverić kaže da je vrijedan više od šest milijuna kuna i da se financira iz EU-a.

- Sad se radi na prikupljanju projektne dokumentacije i nakon toga ide se u izgradnju, rotor će se početi graditi sljedeće godine. Riječ je zapravo o dva rotora, jer je jedan malo sjevernije, a tu je i rotor kod Slobodne zone Varaždin koji će se uskoro početi graditi. Sad su u tijeku završne faze javne nabave te u rujnu ili listopadu očekujemo početak radova - napominje Leverić.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak podsjetio je da su prije godinu dana obišli nadvožnjak u društvu predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića te je zadovoljan što godinu dana nakon toga stoji na obnovljenom nadvožnjaku.

- Veseli me taj tempo i dinamika rada Hrvatskih cesta. Naglasak je bio i na izgradnji brze ceste Varaždin- Ivanec-Lepoglava. Lokacijska dozvola za to je ishođena, kreće se s projektiranjem i nadamo se da će do sredine iduće godne sva dokumentacija biti gotova - najavio je Stričak.

_ESC6812.jpg

_ESC6832.jpg

_ESC6839.jpg