Otvoren dječji vrtić „Dječja mašta“ – prvi vrtić za darovite na području predškolskog odgoja u Međimurju

| 12.9.2020. u 15:05h | Objavljeno u Aktualno

Čakovec, 11. rujna 2020. – Na 750 m 2  uređenog prostora unutar kojeg su smještene prostrane igraonice za djecu sa zasebnim izlazima na terase i dvorište, polivalentna dvorana, klimatizirane prostorije te specijalizirana didaktika i oprema, sedamdesetak mališana moći će uživati u novootvorenom objektu dječjeg vrtića „Dječja mašta“ u Čakovcu.        

Dječji vrtić „Dječja mašta“ djeluje već 26 godina u Međimurskoj županiji te kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete rada. Stoga je otvorenje novog, vlastitog objekta logičan rezultat osuvremenjivanja i ulaganja u rani i predškolski odgoj i obrazovanje. „Tijekom niza godina djelovanja profilirali smo se u sveobuhvatan centar za razvoj, odgoj i obrazovanje naših najmlađih. Ovaj objekt je kruna našeg rada te našim korisnicima možemo pružiti viši standard i veću kvalitetu rada po najvišim sigurnosnim i pedagoškim standardima.“, kazala je ravnateljica „Dječje mašte“ Grozdana Žagar.

Novi objekt suvremen je po načinu izgradnje – korišten je princip modularne gradnje uz korištenje posebnih materijala poput ograde od reciklirane plastike. „Dječja mašta“ je od 2013.godine uključena u međunarodni program Eko škole te je dobitnica zelene zastave i certifikata International Eco-schools. Uz 350 m 2  unutarnjih prostora, vrtić ima 700 m 2  vanjskih prostora namijenjenih isključivo djeci, kako bi mogli boraviti na svježem zraku u svim vremenskim uvjetima.

Osim ulaganja u objekte, stručni tim dječjeg vrtića Dječja mašta kontinuirano radi i na implementaciji programa za rad s djecom. Na otvorenju ih je predstavila stručna suradnica Julija Kukec, magistra psihologije i jedina obrazovna specijalistica za rad s darovitom djecom u Međimurskoj županiji. Provode sve programe javnih potreba, Program za okoliš i održivi razvoj, posebne programe prema interesima djece, a za svoj rad u ožujku ove godine primili su i međunarodno priznanje – postali su prva Europska točka za darovite na području predškolskog odgoja u Međimurskoj županiji.  „Svako ulaganje u dječje vrtiće i predškolske ustanove je benefit za lokalnu zajednicu i podizanje kvalitete života naše sredine. Dodana vrijednost ovog projekta je činjenica što je ovo jedini vrtić u Međimurju koji je europska točka za darovite na području predškolskog odgoja, no naš cilj je da to ne bude i jedini takav vrtić na području županije.“, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom simboličnog rezanja vrpce s ravnateljicom Žagar i zamjenikom gradonačelnika Grada Čakovca Zoranom Vidovićem, čime je dječji vrtić „Dječja mašta“ i službeno otvoren.

Potrebno je naglasiti da je otvorenje održano sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama, a cjelokupan prostor dječjeg vrtića će tijekom vikenda biti dezinficiran od strane ovlaštene tvrtke kako bi bio spreman i siguran za nastavak rada.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci