Sastanak je održan s liječnicama koje su na specijalizaciji iz hitne medicine

Ostanak mladih liječnika jamstvo je stabilnosti Zavoda za hitnu medicinu

I.D./Varaždinske vijesti | 13.1.2016. u 19:03h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije održan je godišnji stručni radni sastanak s liječnicama koje se nalaze na specijalizaciji iz hitne medicine za Varaždinsku županiju, kako bi se uz stručne teme vezane uz odvijanje samih specijalizacija, ukazalo na mjere i važnost uvjeta za rad i zadržavanja liječnika u Varaždinskoj županiji.

Sastanak je sazvala ravnateljica Zavoda Jasminka Begić, a odazvale su se liječnice Mihaela Leš, dr.med., Maja Svetec, dr.med., Marija Pleše, dr.med. i Marta Lukačević, dr.med. Sastanku je nazočio i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, zadužen za resor zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, koji je istaknuo da ovakvom specijalizacijom ljudi dobivaju znanja koja će provoditi tijekom radnog vijeka te u hitnim slučajevima spašavati živote.

Varaždinska županija i županijski Zavod za hitnu medicinu izvrsno surađuju, a briga o ljudima je kvalitetna. Bitno nam je što mladi liječnici ostaju u Hrvatskoj i to što su liječnice odabrale specijalizaciju baš iz područja hitne medicine, što će ovdje provesti dobar dio karijere, a što je jamstvo stabilnosti Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i kvalitete usluge koja se pruža našim građanima - naglasio je Kišić te dodao da se nastavlja edukacija stanovništva županije kako se hitna služba ne bi pozivala u trenucima kada to nije potrebno već u hitnim situacijama kada je život ugrožen.

Naglasio je da se projektom "Što trebate znati o hitnoj medicinskoj službi" uspjelo smanjiti dolaske na Hitnu, s 30 na 21 tisuću, i stvorilo adekvatne uvjete za zbrinjavanje životno ugroženih pojedinaca na području Varaždinske županije.

- Suradnja i praćenje potreba liječnika je doprinos njihovom zadržavanju na našem području. Izvanbolnička hitna medicinska služba stalno se susreće s velikim brojem odlazaka i dolazaka mladih liječnika jer u pravilu nemaju namjeru odlučiti se za rad na toj razini zdravstvene zaštite, nego se odlučuju za bolničke specijalizacije. Za sada naš ZHM svojom organizacijom rada i uvjetima rada osigurava potreban broj liječnika za rad u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi. Programom Zavoda određuje se provođenje postupaka i radnji kojima je cilj poslovanje s uravnoteženim prihodima i rashodima kao i racionalizacija poslovanja uz zadržavanje razine opsega i vrste zdravstvene zaštite te kvalitete pružanja zdravstvene usluge u interesu građana i pacijenata županije. Kako bi što kvalitetnije pružali usluge hitne medicinske službe, djelatnici se stalno stručno usavršavaju, a u što spadaju i specijalizacije (seminari, tečajevi treninzi, škola hitne medicine i slično) te treninzi i tečajevi u Nastavnom centru Zavoda - istaknula je na sastanku ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci