Osim nagrada učenicima i studentima u znanju, sada nagrade uspješnima u sportu i umjetnosti Foto: Ilustracija/Facebook Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost

Osim nagrada učenicima i studentima u znanju, sada nagrade uspješnima u sportu i umjetnosti

VV | 8.7.2023. u 12:33h | Objavljeno u Aktualno

Na dnevnom redu Županijske skupštine, koja je na rasporedu u srijedu, 12. srpnja, naći će se i odluka o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima.

- Županija će dati dva milijuna eura za izgradnju garaže i heliodroma Centralnog operacijskog bloka

- Tko su dobitnici javnih priznanja Varaždinske županije za 2023.?

Ovom odlukom se osim znanja, želi poduprijeti izvrsnost u sportu i umjetnosti te tako motivirati učenike i studente za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima u sportu i umjetnosti te postizanju što boljih rezultata. Ujedno se utvrđuje i visina novčane nagrade. Tako bi se za osvojenu zlatnu medalju, prvo mjesto ili prvu nagradu dodjeljivalo 700 eura, za srebrnu medalju, drugo mjesto ili drugu nagradu 400 eura, dok će učenici i studenti za brončanu medalju, treće mjesto ili treću nagradu biti nagrađeni s 300 eura.

Varaždinska županija već sada nagrađuje učenike i studente za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, što se provodi na temelju Odluke o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima. Navedenom Odlukom nagrađivani su učenici i studenti za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima u znanju, a izmjenama ove Odluke želi se osim znanja, poduprijeti izvrsnost u sportu i umjetnosti.

No s ovim izmjenama Odluke moraju se složiti i županijski vijećnici.

Označeno u