Odužili se radovi na D35: "Vozimo 'off-road' i slalom, a za nagradu - upadnete u rupu" Foto: Pavle Međeral

Odužili se radovi na D35: "Vozimo 'off-road' i slalom, a za nagradu - upadnete u rupu"

| 3.7.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

- Vožnja od Vidovca do Selnika, odnosno Grede pravo je mučenje! Ovi radovi nikako da završe, cijelu cestu su raskopali i sad to tako stoji. Čak i kad se vozite polako, imate dojam da će vam se auto raspasti. Tko će mi platiti štetu na autu, ovjes mi je "otišao"... - ovo je tek dio pritužbi vozača koji se svakodnevno voze državnom cestom D35 od Vidovca prema Ivancu.

Riječ je o radovima u sklopu Aglomeracije Varaždin, a njihov završetak na cesti D35 bio je najavljivan još za ljeto 2022. godine. No, cesta je još uvijek raskopana.

- Asfalt je izrezani, isfrezani, na dijelovima su "stepenice" od 5-10 cm pa ljudi pred svojim ulazima stavljaju daske da lakše uđu u dvorišta. No, kad padne kiša, te daske plivaju na cesti. Po kišnom vremenu su problem i rupe. Ja već napamet znam gdje je koja rupa, ali netko tko ne zna, lako može upasti u rupu jer misli da je to samo lokva – ispričao nam je jedan od vozača.

- To je off-road na cesti, nevjerojatno. Problem su i šahtovi koji stoje u zrak, neki nisu ni obilježeni. A zbog onih obilježenih možemo voziti i slalom, jer su znakovi tako postavljeni, posred trake, jedan malo lijevo, drugi više udesno... - ispričao nam je svoje iskustvo svakodnevne vožnje na posao i kući.

- Čini mi se i da radovi stoje, razrezali su taj asfalt, postavili stupiće i sad to stoji. A i kad nešto rade, nastanu užasne gužve. Na primjer, kod rotora u Gredi postave semafore kad su radovi i onda je muka proći taj dio – potužila nam se čitateljica.

Mjesecima se tako voze i s nestrpljenjem čekaju završetak radova i sanaciju prometnice.

U tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti pročitajte i što je Bruno Ister, direktor Varkoma koji je nositelj investicije na Aglomeraciji Varaždin, naveo kao razloge kašnjenja radova na državnoj cesti D35, koji novi problemi utječu na dinamiku radova i kada se očekuje njihov konačni završetak...