Od ponoći nove cijene goriva, benzin najskuplji do sada

Varaždinske vijesti/HRT | 18.1.2022. u 09:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kao što se najavljivalo, od ponoći je ponovno skuplje gorivo. Prosječni spremnik benzina od 50 litara poskupio je za 12 kuna, što je porast od oko 20 lipa po litri. Litra eurosupera 95, sada je 11 kuna i 41 lipu, a eurodizela 11 kuna i 33 lipe. Spremnik dizela je poskupio 10 kuna, a autoplina kunu i pol, prenosi portal HRT-a.

Porast cijena posljedica je rasta cijene energenata na svjetskim tržištim što utječe na proizvodni proces, a samim time i na cijene, poručio je u Dnevniku HTV-a ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te naglasio da nije riječ o dizanju cijena zbog ulaska u eurozonu. Komentirao je i novo poskupljenje goriva, rekavši da vjeruje kako će se cijene nafte, odnosno naftnih derivata, u idućim mjesecima stabilizirati na nižim razinama.

- Prije svega ne trebamo se pribojavati. Unošenje bilo kakve psihoze je besmisleno. Da, živimo u vremenu kada cijene na svjetskom tržištu, pogotovo nafte, osciliraju. Živimo u vremenu kada pojedine žarišne točke na svjetskoj energetskoj sceni proizvode relativno visoku razinu cijena. Međutim ne vjerujem, odnosno ne držim da treba od toga strahovati. Vjerujem da će se cijene nafte, odnosno naftnih derivata u idućim mjesecima stabilizirati na niže razine - rekao je, među ostalim, a objavio je portal HRT-a.

Označeno u