"Od početka do sada jedini koji opstruiraju postupak rješavanja bala su Čačić i SDP" Foto: Krešimir Đurić

"Od početka do sada jedini koji opstruiraju postupak rješavanja bala su Čačić i SDP"

IHR/Varaždinske vijesti | 4.10.2023. u 10:24h | Objavljeno u Aktualno

- Pitanje svih pitanja u Varaždinu i Varaždinskoj županiji je pitanje bala. To pitanje puno je puta postavljeno i bivšem županu Radimiru Čačiću koji je rekao da to nije u ingerenciji Varaždinske županije. Ovo pitanje puno se puta postavljalo i na sjednicama Skupštine Varaždinske županije, no ja se ne mogu sjetiti nijednog odgovora osim onog gdje se niste pozivali na vertikalu vlasti. U pravu ste da je rješenje ovog pitanja politička odluka, odnosno da to ovisi o volji Vlade da se to riješi. Zato vas pitam: hoćete li iskoristiti politički utjecaj i riješiti pitanje svih pitanja? - zanimalo je vijećnicu Reformista Nataliju Martinčević na aktualnom satu današnje Županijske skupštine.

 Župan Anđelko Stričak ustvrdio je kako su bale doista jedna zanimljiva tema.

 - Cijelu operaciju baliranja otpada je osmislio Čačić, projekt je izradila tvrtka Coning, i sve je bilo dobro dok 2008. godine nije pukla ljubav između Čačića i Čehoka. I tada
jedini koji su bili protiv rješavanja bala su bili Čačić i SDP. Najprije kreće val prijava, sve završava na sudu, potom voljom birača Grad Varaždin vode Habuš i Radelić, gara vode Habuš i Radelić, on pokreće novu inicijativu da se to riješi putem koncesije, koalicijski partner SDP ga opstruira, nakon toga se ide s prijedlogom integralnom nagodbom... Kad je trebalo sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća, SDP prosvjeduje, znači od početka do sada jedini koji opstruiraju postupak rješavanja bala su Čačić i SDP. Ako treba ja ću zadužiti sve stručne službe da vam iskopiraju o tome članke, od sada do danas. I sada se pojave SDP-ovci cmizdravci koji cmizdre zašto se to opstruira. A 16 godina su to opstruirali. I cmizdre, mi bi riješili, ali, ali... Gdje je bio Bosilj kad je trebalo dići ruku za integralnu? Niti na sjednicu nije došao, SDP je prosvjedovao. A gdje bi se to moglo drugo riješiti nego na sjednici? - rekao je župan Stričak.

 Vijećnica Reformista župana je potom podsjetila da svi jako dobro znaju da Čačić nije bio gradonačelnik i nikad nije o tome donio nikakvu odluku.

- Točka. Ali sada ste vi na redu. Ajde, svi smo sve "zaribali" i sada, župane, imate povijesnu šansu to riješiti. Učinite to - poručila je Martinčević.