Očekuje li nas u utorak veliko poskupljenje goriva? Čeka se intervencija Vlade Foto: ilustracija

Očekuje li nas u utorak veliko poskupljenje goriva? Čeka se intervencija Vlade

VV / hrt.hr | 2.7.2022. u 17:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U utorak prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva i, ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti.

- Prema neslužbenim informacijama, eurosuper mogao bi stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna. Ministar gospodarstva rekao je da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu Vlade - objavio je danas HRT.

A mali distributeri goriva ponovno su uputili apel Vladi.

- Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak. Neće se to dogoditi zbog negativnih marži, već i zbog nemogućnosti dobavljanja goriva od jačih distributera, koji s nama ne žele sklapati ugovore sve dok stoji uredba na snazi, čak ni za avansno plaćanje robe. Zato molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane - rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.