O uzroku požara i smrti pacijenta u Novom Marofu znat će se više nakon dodatnih vještačenja Foto: VV arhiva

O uzroku požara i smrti pacijenta u Novom Marofu znat će se više nakon dodatnih vještačenja

Varaždinske vijesti | 31.7.2021. u 13:31h | Objavljeno u Aktualno

- Zaključci o uzroku požara i smrti pacijenta moći će se donijeti tek nakon što se na pouzdan način utvrdi uzrok požara i uzrok smrti, odnosno nakon što se provede obdukcija i dodatna medicinska vještačenja te nakon što stručne osobe na temelju prikupljenih podataka daju svoj nalaz o uzrocima nastanka požara - rekao nam je danas Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, o tragičnom događaju koji se jučer dogodio u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu.

Podsjetimo, 30. srpnja oko 12.30 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, u Bolnici za specijalne bolesti na odjelu produženog liječenja, izbio je požar u sobi te je tom prilikom smrtno stradao muškarac starosti 48 godina.

Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara.

- Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo - priopćili su jučer iz policije.

- Tijekom navedenog događaja nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblja u bolnici i nije bilo drugih ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD Novi Marof. Tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija - naveli su iz PU varaždinske.