Nove investicije u zoni Brezje: gradi se kamionska autopraonica Trgograda i galenski laboratorij Ljekarne Salus

VV | 19.5.2021. u 10:50h | Objavljeno u Aktualno

Danas su u Gradu Varaždinu potpisana dva nova ugovora o prodaji zemljišta investitorima u Gospodarskoj zoni Brezje. Riječ je o trgovačkom društvu Trgograd i zdravstvenoj ustanovi Ljekarni Salus, čime se nastavlja popunjavanje gospodarske zone Brezje. 

- Zona Brezje je, uz proširenje Tehnološkog parka, najveći gospodarski projekt uopće u ovom dijelu Hrvatske. Vidite i sami da smo uspjeli u zonu Brezje privući već osam invetitora, dakle, ovo je već osma parcela koju smo prodali, a uz to smo dobili europske novce za cestu i za infrastrukturu, a čekamo još četiri investitora s kojima vjerujem da ćemo potpisati ugovore. Dakle, sve što smo rekli se ostvaruje: očekivali smo da ćemo imati šest ugovora do 1. lipnja, a imat ćemo ih desetak - zadovoljan je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Potpisivanje ugovora s dva nova investitora potvrđuje kako je Varaždin, kaže Čehok, privlačan za investitore.

- To samo potvrđuje da se stvorila jedna poticajna i pozitivna investicijska klima, a s micanjem bala otvara nam se prostor za još preko 600.000 kvadrata novog zemljišta i očekujemo da će se cijela zona popuniti. Već sada možemo reći da se radi o najvećoj gospodarskoj zoni u Hrvatskoj - rekao je Čehok.

Pročelnik varaždinsog Upravnog odjela za upravljanje imovinom i gospodarstvo Tomislav Bogović zadovoljan je interesom koji investitori pokazuju za zonu Brezje.

- Za kupnju zemljišta u zoni Brezje čeka još četiri investitora i nadam se da ćemo s njima, kroz mjesec, dva sklopiti ugovore - rekao je Bogović zadovoljan što će sve te investicije dovesti do smanjenja broja nezaposlenosti i novog zapošljavanja, posebno stručnjaka u području informacijske tehnologije.

- Upravo takvi investitori otvaraju poslovne prostore u zoni Brezje i sigurno je da sve to "diže" cijenu radne snage u Varaždinu. Sve te investicije me vesele i smatram da ćemo dobiti višu kvalitetu radnih mjesta, što će svakako utjecati i na to da će u Varaždin dolaziti ljudi iz drugih krajeva Hrvatske koji traže radna mjesta više kvalitete - rekao je Bogović.

Trgovačko društvo Trgograd kupilo je ukupno 1576 četvornih metara zemljišta.

- Prisutni smo već sedamnaest godina s postojećom benzinskom postajom, a sada smo kupili tri parcele kako bismo objedinili zemljište i prošili našu djelatnost. Planiramo izgraditi kamionsku autopraonicu koje nema u našoj županiji - najavila je Sanja Šilec, predstavnica Trgograda.

Ljekarna Salus u zoni Brezje kupila je čak 4600 četvornih metara zemljišta.

- U zoni Brezje planiramo otvoriti proizvodnju i galenski laboratorij, kojeg nema u ovom dijelu regije - najavio je Mirko Vručina iz Ljekarne Salus.

DSC_3024.JPG

DSC_3043.JPG