NOVA VOZILA U Grad Varaždin uskoro stižu plug-in hybridno vozilo i tri nova električna automobila

MGA | 31.10.2022. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno
Zbog starog voznog parka, nova se gradska uprava odlučila na nabavu novih vozila i to na električni pogon koristeći državne subvencije. U Grad u studenom stiže novi plug-in hybrid Mitshubishi, a u prosincu tri električna vozila Dacia Spring.

Grad Varaždin uskoro dobiva četiri nova vozila, i to na struju. Za kupnju vozila Grad je iskoristio subvencije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na čiji su se natječaj javili još prošloga ljeta te ostvarili sufinanciranje za kupnju tri električna vozila i jednog plug-in hibridnog vozila. Nabavku energetski učinkovitih vozila Fond sufinancira s ukupno 250.000 kn, a ostatak sredstava od 550.000 kn osiguran je u proračunu Grada Varaždina za 2022. godinu.

- Analizom zatečenog stanja u srpnju 2021. utvrđeno je vrlo loše stanje voznog parka Grada jer su četiri automobila u vlasništvu Grada starih godišta; VW Polo iz 2003. i 3 Peugeota 207 iz 2007. i 2008., dok su vozila za potrebe komunalnog redarstva iznajmljena po izuzetno nepovoljnim uvjetima za Grad, pa su vraćena - pojašnjavaju iz ureda gradonačelnika zašto su se odlučili na nabavu novih vozila.

Postupak javne nabave proveden je tijekom ovoga ljeta, a procijenjena ukupna vrijednost nabave iznosila je 650.000 kuna. Postupak javne nabave bio je zaključen krajem kolovoza, a na natječaj su stigle četiri ponude. Za hibridno vozilo ponude su dali LMG Autokuća iz Vukovine i Automobil Lončar iz Varaždina, a za tri električna vozila ponude su predali Auto centar Kos iz Varaždina i A.C. Redan iz Krapine. U rujnu su izabrane najpovoljnije ponude te su potpisani ugovori s odabranim autokućama. Za hibridno vozilo odabrana je ponuda LMG Autokuće iz Vukovine (zastupnik za Mitsubishi) ukupnog iznosa od 283.125 kuna. Za nabavu tri električna vozila odabrana je ponuda Auto centra Kos iz Varaždina ukupne vrijednosti od 514.440.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti.