NL Ivana Čehoka: U nizu svojih patoloških laži, Bosilj nas povezuje sa žalbom na natječaj Foto: Martin Novosel/Krešimir Đurić

NL Ivana Čehoka: U nizu svojih patoloških laži, Bosilj nas povezuje sa žalbom na natječaj

VV | 12.8.2022. u 11:37h | Objavljeno u Aktualno

Kao što smo jučer izvijestili, Grad Varaždin je objavio tko je žalbom na javnu nabavu stopirao proces sanacije bala otpada u Brezju, a to je bio T&H Invest oko čega se i javio gradonačelnik Neven Bosilj.

 - U ovom se slučaju radi se o starim i svima poznatim akterima u rješavanju baliranog otpada čiju sam opstrukciju i žalbe najavio još prije mjesec dana. Ponavljam, bale su nastale zbog nereda i nerada bivšeg gradonačelnika i njegovih poslovnih partnera, a ova njihova sadašnja opstrukcija rješavanja problema bala protivna je interesu Grada Varaždina i želje svih naših građana da se napokon riješi problem starog, odloženog otpada koji gotovo dva desetljeća opterećuju naš grad, ugrožava zdravlje ljudi, ali i onemogućuje korištenje potencijala gospodarskog razvoja na području zone Brezje - istaknuo je Bosilj, a danas se na cijeli slučaj javila Nezavisna lista Ivana Čehoka čiju medijsku objavu prenosimo u cijelosti:

"U nizu svojih patoloških laži, Bosilj nas povezuje sa žalbom na natječaj. Podsjećamo Bosilja se se prisjeti kako je prošle godine uvjeravao sve da je cijena zbrinjavanja baliranog otpada od 1250 kuna/tona lopovluk i kriminal. Lupetao je da SDP  traži referendum o zbrinjavanju bala jer neće dopustiti zaduživanje naših unuka i praunuka. 

Sada taj isti Bosilj raspisuje natječaj u kojem je cijena za zbrinjavanje bala oko 2000 kn/toni. I vidi vraga, to za njega nije kriminal i lopovluk. A platiti 60% više, s time da grad neće moći ni vratiti PDV, što znači da je u startu to rješenje skuplje 25%, može se samo zvati hiperkriminalom.

Nevene, da ti pojasnimo:

1. Presudom Vrhovnog suda Ivan Čehok je pravomoćno oslobođen svih optužbi vezano za interventno zbrinjavanje otpada. I da nije bilo tebe i tvojih pajdaša koji ste uvjeravali sve da se otpad može zakopati, balirani otpad bi već bio riješen 2012. godine.

2. Je li prvi ugovor o zbrinjavanju bala ništetan ili ne odlučit će sud, a ne SDP-ov partijski plenum. Deset godina ste uvjeravali građane da je ništetan, raspisali koncesiju i uveli grad i građane u skupe i neizvjesne sporove.

3. Danas te napuštaju svi koalicijski partneri, svjesni kakva si štetočina i nesposobnjaković: Varteks propada, a ti mu zabijaš zadnji čavao premda si tvrdio da ćeš pomoći radnicima, svaki dan je u gradu jedna prometna jer ne možeš svojim pozivom osigurati da semafori rade punih 40 dana, nema nijednog novog EU projekta, ne radi se ništa osim kozmetike i trošenja javnoga novca na zabavu i tvoju propagandu.

4. Što su kriminalni poslovi, vidjet ćeš uskoro ako ima pravde u ovoj zemlji, ali postavljanje direktora bez natječaja, neprovođenje javne nabave, poništavanje natječaja za poljoprivredno zemljište, zapošljavanje po gradu i gradskim ustanovama i tvrtkama, to je šteta kakvu može samo uzrokovati potpuno nesposobna partijska klika."