NL Ivan Čehok se protivi formulaciji referendumskog pitanja o rješavanju bala

VV | 8.12.2022. u 10:17h | Objavljeno u Aktualno

Jučer je održan međustranački sastanak na kojem se nije pojavio gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, dok je sastanak vodio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, koji je ustvrdio, prema navodima Nezavisne liste Ivana Čehoka, da se ne odustaje od skupljeg rješavanja bala cijene oko 220 milijuna, s time da će kamate biti još oko 35 milijuna.

- Dakle, građani, žele vas zadužiti za 250 milijuna kuna. Referendumsko pitanje je formulirao prof. Robert Podolnjak, koji je striktno dobio uputu da se pitanje odnosi na to želimo li se zadužiti. Budući da se raspravljalo i o mogućnosti da se dopuni to pitanje, nećemo ga objavljivati, možemo reći da se odnosi na to žele li se građani zadužiti za cca 16 milijuna eura za sanaciju odlagališta Brezje - tvrdi se na Facebook stranici Varaždinci za Čehoka.

- Naši vijećnici odmah su rekli da takvo pitanje nema smisla jer se odnosi na zaduživanje od cca 15,9 milijuna eura, dok nam u stvarnosti treba oko 29 milijuna eura i da grad ne može donijeti odluku o odabiru izvođača dok nema sav novac osiguran. Naime, na javnom natječaju dobili smo cijenu od 217 milijuna kuna i za to moramo imati osigurana sredstva!
Nakon rasprave, prof. Podolnjak je na kraju sam rekao da ovakvo pitanje i provođenje referenduma nema prevelikog smisla ako prije toga grad ne ishodi sve potrebne suglasnosti jer se može dogoditi da građani na referendumu podrže zaduživanje, ali se grad na kraju neće moći zadužiti‼ Dakle, još jedan pokušaj da nas Bosilj navede na tanak led - stoji u objavi.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci