NL Ivana Čehoka: Još jedan dokaz nesposobnosti, štetnosti i kriminala Bosiljeve vlasti Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

NL Ivana Čehoka: Još jedan dokaz nesposobnosti, štetnosti i kriminala Bosiljeve vlasti

vv | 22.11.2022. u 12:58h | Objavljeno u Aktualno

NL Ivana Čehoka dotaknula se predstojeće sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u srijedu i prozvala gradonačenika Bosilja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- U dnevnom redu za predstojeću sjednicu je skidanje statusa javnoga dobra s čestice 17829/1, čestice iza postojećih POS zgrada u Koblenzovoj ulici. Ta točka utopljena je u opsežan dnevni red i popraćena suhim birokratskim obrazloženjem Bosilja. Međutim, riječ je o odluci koja ponovno pokazuje svu nesposobnost, šlampavost, ali i štetnost ove gradske vlasti. Naime, ta čestica je javno dobro u općoj uporabi i kao javno dobro ne može se otuđiti ni prodati, to je nezakonito.

>>Gradonačelnik Bosilj: "Nisam savitljiv poput vrbe, da bih pristajao na razne ucjene"

Međutim, nesposobni i šlampavi Bosilj je prodao tu česticu Ugovorom o nagodbi s tvrtkama povezanim s vijećnikom Davorom Pataftom još u svibnju, dakle prije punih 7 mjeseci bez da je prethodno skinuo status javnoga dobra i bez da se Gradsko vijeće obvezalo da će to učiniti (kao za česticu 17813 u istoj Nagodbi). Tako je bez javnoga natječaja, neposrednom trampom prodao javno dobro u vlasništvu svih građana grada. Nijedan gradonačelnik u Hrvatskoj još nikada nije prodao javno dobro bez natječaja i bez da je prethodno taj status skinut s čestice, pa je to još jedan dokaz Bosiljevih prljavih poslova.

To samo potvrđuje da gradski vijećnici koji su prihvatili nagodbu nisu uopće pročitali što u njoj piše ni shvatili da prodaju javno dobro u općoj uporabi bez da su se prethodno obvezali taj status ukinuti.

I dok se preko kupljenih medija plasira spin, unatoč činjenici da su glasovi kupljeni, Bosilj s druge strane sakriva činjenicu da je učinio evidentne nezakonitosti Ugovorom o nagodbi,  tražeći sada, nakon sedam punih mjeseci, od gradskih vijećnika da saniraju njegovu štetu i prikriju kriminal, da postanu sudionici u njegovim nezakonitostima i da na taj način blagoslivljaju njegove sumnjive poslove.

>>KOALICIJA ILI IZBORI Nema gradskog proračuna bez SDP-a i partnera, ali i (dijela) HDZ-a

Kao što je prvo tvrdio da je naša nagodba pljačka, pa nakon toga prihvatio skuplju i nepovoljniju nagodbu i prodaju javnoga dobra, što sada nastoji popraviti, tako slično prijeti i pritišće vijećnike da podrže zbrinjavanje bala koje je daleko skuplje i nepovoljnije nego ikada prije.

Nadamo se da ovaj puta vijećnici Gradskoga vijeća grada Varaždina neće nasjesti na Bosiljeve mutne rabote i na jeftina pravna izmotavanja i da neće postati čistači Bosiljevih prljavih poslova - poručuju iz NL Ivan Čehok.
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci