Gradonačelnik Bosilj: "Nisam savitljiv poput vrbe, da bih pristajao na razne ucjene" Foto: Ilustracija/Grad Varaždin

Gradonačelnik Bosilj: "Nisam savitljiv poput vrbe, da bih pristajao na razne ucjene"

MGA | 21.11.2022. u 17:33h | Objavljeno u Aktualno

U srijedu, 30 studenog održat će se sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, a među 40 točaka, o kojima će se odlučivati, jedna od najvažnijih je i proračun za iduću godinu.

- Važno je da donesemo rebalans proračuna kako bi uskladiti prihode i rashode, a naravno tu je i prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Očekujem da će gradski vijećnici pokazati odgovornost i prihvatiti proračun za iduću godinu težak 82 milijuna eura. Proračun je i razvojni i infrastrukturni i socijalni i predviđa, prije svega, rješenje bala. U srijedu je otvaranje ponuda za zbrinjavanje bala i mi smo došli do kraja mukotrpnog procesa na kojem smo radili po striktnim napucima svih državnih institucija. Bili smo opstruirani, ali došli smo do toga da izglasavanjem ovog proračuna riješimo ovo ruglo u našem gradu - istaknuo je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji je danas, s predsjednicom Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravkom Grđan, najavio sjednicu.

Gradonačelnik Bosilj je istaknuo kako nije osoba koja kupuje vijećnike i pregovara na taj način.

fdsa.jpg

- Nisam ni savitljiv poput vrbe, da bih pristajao na razne ucjene... Gradski vijećnici dobili su proračun i amandmanima mogu mijenjati ako nešto žele. Ako su amandmani prihvatljivi, ja ću ih prihvatiti, kao i prošle godine. No, ne želim se baviti nikakvom političkom trgovinom - poručio je Bosilj.

Kako je najavljeno, na sjednici Gradskog vijeća Varaždina trebala bi se donijeti odluka o dobitnicima javnih priznanja Grada Varaždina koja se uručuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan grada, 6. prosinca. Također, mijenjat će se Statut Grada Varaždina i Poslovnik o radu Gradskog vijeća.

indeksiraj.jpg

 - Jedna od najvažnijih točaka je Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Grada Varaždina za financiranje projekta Sanacija zatvorenog odlagališta neopasnog otpada u Gospodarskoj zoni Brezje. Gradsko vijeće odlučivat će i o Prijedlogu Odluke o kreditnom zaduženju Grada Varaždina za financiranje projekta Modernizacija javne rasvjete, a razmotrit će i Prijedlog priznavanja pozajmice Tehnološkom parku kao ulaganje Grada Varaždina u vlastitu imovinu. Također, raspravljat će se i o financiranju programa i projekata koje provode udruge s područja Grada te donijeti važne odluke iz sustava civilne zaštite - najavila je Grđan.

 Na sjednici će se naći i prijedlozi odluka o novom komunalnom redu, o javnom redu i miru kao i o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina koje će doprinijeti da se uvede red i potrebne sankcije.

Također je uvršten i prijedlog vijećnika Hrvoja Petrića o izmjenama poreza Grada Varaždina.