Neven Bosilj o ugovoru Davora Skroze: Taj ugovor je za sve u ovoj zemlji ništetan

| 20.10.2021. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

- Grad Varaždin je na žalost ponovno postao tema nacionalnih medija u negativnom kontekstu. Razlog je tome što je prethodna gradska vlast dala bivšem direktoru Čistoće kojim mu je jamčila direktorsku plaću sve do 2029. godine. Mene zanima, s obzirom na apsurd takvog ugovora, hoće li Grad poduzeti određene pravne korake u tom pogledu i kada to možemo očekivati - postavio je pitanje na aktualnom satu 5. sjednice Gradskog vijeća zastupnik SDP-a Lovro Lukavečki koji je također pitao o prvim potezima nove uprave Čistoće.

- Oko ugovora bivšem ugovoru, uprava Čistoće radi s nadzornim odborom i s odvjetnicom Čistoće te postupaju prema zakonu. Koliko ja shvaćam, taj ugovor je za sve u ovoj zemlji ništetan i ja vjerujem da oni rade po hodogramu da ne bi napravili grešku u koracima i do sljedeće sjednice kada ćemo raspravljati o Čistoći to će biti rašćišćeno - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Na tu temu se donekle nadovezao i vijećnik Nezavisne liste Ivana Čehoka, Zlatan Avar, kojeg je zaintrigirao objavljeni natječaj za zamjenika direktora Čistoće.

- Meni je nevjerojatno raspisivanje natječaja za zamjenika direktora Čistoće. Prvo ste klevetali i vrijeđali gospodina Skrozu i onda ste na nekakvom fingiranom natječaju smjenili i sad je prvi potez nove uprave da dobi zamjenika. Ode vaša meritokracija k vragu. Što će taj zamjenik raditi? Koje će biti njegove ovlasti koje direktor neće raditi jer očito direktor nije onda ni pravi izbor - pitao je Avar na aktualnom satu.

- Tamo je potrebno ekipirati se jer u Čistoći nema poprilični broj službi koje bi trebale raditi posao koja je namijenjena Čistoći, a uz to se Čistoća sada bavi i javnim prijevozom - odgovor je gradonačelnika Nevena Bosilja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci