Tomislav Ćorić o smeću: Neki nemaju razumijevanju prema drugim jedinicama lokalne samouprave

VV | 7.7.2021. u 18:08h | Objavljeno u Aktualno

Danas je u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja održan sastanak između ministra Tomislava Ćorića i gradonačelnika Nevena Bosilja na kojem se raspravljalo o mogućnostima rješavanja problema odvoza miješanog komunalnog otpada nakon što je Čistoća obustavila odvoz u utorak za 15 jedinica lokalne samouprave. 

- Napravili smo jedan zajednički hodogram. Po tom hodogramu ja vjerujem da ćemo u roku od 24 do 48 sati pokrenuti odvoz mješovitog komunalnog otpada iz grada Varaždina i ostalih 14 jedinica lokalne samouprave - rekao je Neven Bosilj nakon sastanka u Ministarstvu za RTL vijesti.

- Ono što se već u nekoliko navrata dogodilo, jest da predstavnici jedinica lokalne samouprave iz njima znanih razloga ne žele iskoračiti u razumijevanju prema drugim jedinicama lokalne samouprave i otvoriti svoja odlagališta za dodatno odlaganje - rekao je ministar Tomislav Čorić za RTL vijesti vjerojatno se referirajući na nevoljkost odlagališta u Jerovcu te Grada Ivanca da prihvati otpad iz Varaždina i ostalih JLS-ova.

Iz Grada Varaždina priopćili su da je gradonačelnik Bosilj s ministrom Ćorićem dogovorio hodogram do kraja godine kojim je problem odvoza MKO-a za grad Varaždin i jedinice lokalne samouprave, kojima Čistoća pruža uslugu odvoza otpada, riješen.

- Najvažnije je da građani budu sigurni i da se otpad odvozi po redovitom rasporedu. Ministar Ćorić pokazao je iznimno razumijevanje i kooperativnost te istaknuo kako sadašnja Gradska uprava nema nikakve odgovornosti za situaciju u kojoj se našao Grad, već je odgovornost na prethodnoj gradskoj upravi i upravi Čistoće - zaključio je gradonačelnik Bosilj.