Tomislav Ćorić o smeću: Neki nemaju razumijevanju prema drugim jedinicama lokalne samouprave

VV | 7.7.2021. u 18:08h | Objavljeno u Aktualno

Danas je u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja održan sastanak između ministra Tomislava Ćorića i gradonačelnika Nevena Bosilja na kojem se raspravljalo o mogućnostima rješavanja problema odvoza miješanog komunalnog otpada nakon što je Čistoća obustavila odvoz u utorak za 15 jedinica lokalne samouprave. 

- Napravili smo jedan zajednički hodogram. Po tom hodogramu ja vjerujem da ćemo u roku od 24 do 48 sati pokrenuti odvoz mješovitog komunalnog otpada iz grada Varaždina i ostalih 14 jedinica lokalne samouprave - rekao je Neven Bosilj nakon sastanka u Ministarstvu za RTL vijesti.

- Ono što se već u nekoliko navrata dogodilo, jest da predstavnici jedinica lokalne samouprave iz njima znanih razloga ne žele iskoračiti u razumijevanju prema drugim jedinicama lokalne samouprave i otvoriti svoja odlagališta za dodatno odlaganje - rekao je ministar Tomislav Čorić za RTL vijesti vjerojatno se referirajući na nevoljkost odlagališta u Jerovcu te Grada Ivanca da prihvati otpad iz Varaždina i ostalih JLS-ova.

Iz Grada Varaždina priopćili su da je gradonačelnik Bosilj s ministrom Ćorićem dogovorio hodogram do kraja godine kojim je problem odvoza MKO-a za grad Varaždin i jedinice lokalne samouprave, kojima Čistoća pruža uslugu odvoza otpada, riješen.

- Najvažnije je da građani budu sigurni i da se otpad odvozi po redovitom rasporedu. Ministar Ćorić pokazao je iznimno razumijevanje i kooperativnost te istaknuo kako sadašnja Gradska uprava nema nikakve odgovornosti za situaciju u kojoj se našao Grad, već je odgovornost na prethodnoj gradskoj upravi i upravi Čistoće - zaključio je gradonačelnik Bosilj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci