Nenad Bakić govorit će o stvaranju kulture uspjeha u utorak

VV | 24.2.2017. u 11:01h | Objavljeno u Aktualno

Rotary Club Varaždin 1181 poziva prijateljice i prijatelje te svu zainteresiranu javnost da im se pridruže na već tradicionalnim Rotary predavanjima.

– Ovaj put, nakon vrlo kvalitetnih i posjećenih predavanja prof. dr. Ivice Puljka te prof. psihologije Borisa Blažinića, bit će to još jedno vrlo aktualno i zanimljivo predavanje našeg prijatelja rotarijanca Nenada Bakića, koje će se održati u utorak 28. veljače u Park Boutique Hotelu u 20 sati - „Croatian Makers – stvaranje kulture uspjeha“ - najavili su.

Projekt Croatian Makers, iza kojeg stoje Nenad i Rujana Bakić, osnivači Instituta za razvoj i inovativnost mladih, na pragu su velike promjene u hrvatskom školskom sustavu. Tamo gdje je država bila troma, uskočila je privatna investicija i "crowdfundingom" prikupila dovoljno sredstava za 40.000 BBC Micro:bitova, što znači da će ih moći raspodijeliti iduće školske godine na stolove baš svakog učenika 6. ili 7. razreda.

– Želimo barem u STEM području, koje je u razvijenom svijetu jezgra kurikuluma, napraviti značajan iskorak i omogućiti u obrazovanju jednakost prilika za djecu iz Hrvatske i drugih zemalja kako bi bili ravnopravni sudionici društva 21. stoljeća. Osim što mnogim mladim ljudima omogućavamo bolju budućnost, utječemo i na odrasle, tako da im fokus stavljamo na budućnost, umjesto na prošlost – riječi su Nenada Bakića.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Označeno u