"Nekršćanska Europa - slaba Europa!"

vv | 31.10.2023. u 19:09h | Objavljeno u Aktualno

Postajemo sve slabiji, i demografski, i ekonomski. Jedini način oporavka je povratak temeljnim kršćanskim vrijednostima na kojima je nastala Europska unija, drži Ilčić

CIA je još jednom izazvala pozornost u nas svojim predviđanjem. Prije nekoliko godina razlog je bila njezina procjena prema kojoj će Hrvatska imati oko 3,9 milijuna stanovnika 2050. godine, a zadnji popis stanovništva je pokazao da nam se broj stanovnika uistinu osjetno smanjuje. Iako se ne tiče (samo) Hrvatske, već EU, nova procjena još je poraznija. Naime, kako predviđa CIA, do spomenute godine u Europi će doći do vjerskih ratova, što smatraju izglednom i neki domaći sigurnosni stručnjaci, poput Željka Cvrtile, koji ukazuje na problem čuvanja (vanjskih) granica zemalja EU-a, odnosno "nekontrolirani ilegalni priljev migranata sa svih krajeva svijeta, od kojih za mnoge ne znamo tko su i što su".

O sadašnjosti i budućnosti Europe govorio je i Ladislav Ilčić, eurozastupnik Hrvatskih suverenista.

- Trenutno vladajući političari smatraju Europsku uniju moralnim svjetionikom i zato se ponašaju kao da imaju moć svjetskog moralnog policajca, koji će osuđivati i ocjenjivati sve zemlje svijeta. Ne samo da woke ideologijom opterećuju naše odnose s trećim zemljama, već ne vide da Europa, iako je kolijevka današnje svjetske civilizacije, nema više geopolitički značaj koji je imala. Postajemo sve slabiji, i demografski, i ekonomski. Jedini način oporavka je povratak temeljnim kršćanskim vrijednostima na kojima je nastala Europska unija. Samo te vrijednosti osiguravaju demokraciju, slobodu, život i jak geopolitički položaj, poručio je u Europskom parlamentu Ilčić, naglasivši da je nekršćanska Europa - slaba Europa.

Video sadržaj