(NE)PRILIKA Na javnoj dražbi uskoro će se naći vrijedne nekretnine nekad poznatog varaždinskog poduzeća

Napisao/la: -

Deset poslovnih prostora u PC Coning, poslovna zgrada nasuprot tog poslovnog centra i hotel Pagus samo su neke od nekretnina nekad poznatog varaždinskog poduzeća, koje će se uskoro naći na javnoj dražbi u sklopu stečajnog postupka koji je otvoren prije godinu dana. Rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama, od ukupno 331 milijuna kuna prijavljenih tražbina, vjerovnicima Coninga priznato je 123 milijuna, dok su djelomično, odnosno u potpunosti osporene tražbine u iznosu 208 milijuna kuna, i to najvećim dijelom razlučnih vjerovnika, koji se u postupku predstečajne nagodbe nisu odrekli prava na odvojeno namirenje, slijedom čega im je dužnik prestao biti i osobni dužnik.

Tijekom ove godine, prema izvješću stečajne upraviteljice Lidije Lesar, najvećem zakupoprimcu Adriatic Tourists Resort, koji ima u zakupu Coningove hotele, dostavljeni su aneksi ugovora o zakupu radi promjene roka trajanja zakupa, kao i uvođenja opće ovršne klauzule u korist zakupodavca, a radi zaštite interesa stečajnog dužnika.

- U stečaju se redovno ispostavljaju računi za zakupe, a obveze po zakupima se relativno uredno podmiruju te se po tom osnovu ostvaruje značajan novčani priljev na transakcijski račun stečajnog dužnika, navodi stečajna upraviteljica iz čijeg se izvješća vidi da je naplaćeno zakupnina poslovnih prostora i opreme u iznosu od 1.697.639 kuna samo od kraja veljače do gotovo kraja svibnja.

U istom razdoblju ostvaren je ukupan priljev po računu u iznosu od 2.532.369 kuna, od čega je 20-orici vjerovnika I. višeg isplatnog reda, uglavnom bivšim zaposlenicima, isplaćeno 2.437.747 kuna, dok su oko pola milijuna kuna iznosili troškovi stečajnog postupka.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.