Ne mire se s porazom: Patafta i Čehok uložili prigovore na glasanje u drugom krugu izbora

| 2.6.2021. u 08:37h | Objavljeno u Aktualno

Izgleda da će pobjeda Nevena Bosilja možda pričekati jer su Davor Patafta i Ivan Čehok uložili prigovor na glasanje u u drugom krugu izbora. Prvi krug izbora u Gornjem Kućanu gdje su se pored gradonačelnika i župana birali i sastavi županijske skupštine te gradskog vijeća, morali su se ponavljati zbog neregularnosti tijekom glasanja, a prema svemu sudeći nakon ponavljanja protekle nedjelje, potencijalno će se ponavljati još jednom jer je Davor Patafta uložio prigovor da su Reformisti navodili glasače na glasanje za njih.

Za razliku od Patafte, Ivan Čehok, se žalio da je bio sumnjivo velik broj nevažećih listića. U nastavku donosimo odgovore koje smo dobili od Županijskog izbornog povjerenstva.

- U svezi Vašeg traženja obavještavamo Vas da je Davor Patafta, nositelj liste grupe birača za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina, dana 1. Lipnja 2021.podnio pravovremeni prigovor zbog nepravilnosti u postupku izbora za članove Gradskog vijeća Grada Varaždina s tvrdnjom da je na biračkom mjestu broj 049 Gornji Kučan došlo do nepravilnosti tijekom ponovljenog glasovanja dana 30. Svibnja 2021. u vidu nedopuštenog utjecaja promatrača i članova NS Reformisti na volju birača u smislu da glasuju za listu NS Reformisti -  stoji u priopćenju ŽIP-a, vezano za prigovor Davora Patafte.

- U svezi Vašeg traženja obaviještavamo Vas da je dana 1. Lipnja 2021. dr. sc. Ivan Čehok kandidat  za gradonačelnika Grada Varaždina podnio pravovremeni prigovor zbog nepravilnosti u postupku izbora za gradonačelnika Grada Varaždina zbog većeg broja nevažećih listića u drugom krugu glasovanja u odnosu na prvi krug. Nadležno Županijsko izborno povjerenstvo Varaždinske županije o prigovoru će odlučiti u roku sukladno članku 129. stavak 4. Zakona o lokalnim izborima -  stoji u priopćenju ŽIP-a vezano za prigovor Ivana Čehoka.

- Sukladno članku 129 stavak 4. Zakona o lokalnim izborima nadležno Županijsko izborno povjerenstvo Varaždinske županije rješenje o prigovoru donijet će  u roku od 48 sati od dana kada je prigovor podnesen odnosno od dana kada će biti dostavljen izborni materijal na koji se prigovor odnosi - zaključuju iz ŽIP-a, što znači da će se sutra znati da li će se glasanje u Gornjem Kućanu morati održati i treći put.