Sindikati najavili štrajk na FOI-ju i GTF-u, na Sveučilištu Sjever sutra bez štrajka Foto: Ilustracija/Pixabay

Sindikati najavili štrajk na FOI-ju i GTF-u, na Sveučilištu Sjever sutra bez štrajka

IHR/Varaždinske vijesti | 23.10.2019. u 13:52h | Objavljeno u Aktualno

Djelatnici Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu i Geotehničkog fakulteta (GTF) pridružit će se štrajku kojeg organizira Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja sutra, u četvrtak 24. listopada na fakultetima u Hrvatskoj. Kao i u sustavu osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, traži se povećanje koeficijenata, ali za nenastavno osoblje i predavače. 

- Iako u štrajku sudjeluje nenastavno osoblje i predavači, pozivamo sve znanstveno-nastavno osoblje da bude solidarno - rekao je Ivica Gašparac povjerenik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja FOI-ja, a isto nam je potvrdio i Albino Gradečak, povjerenik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na GTF-u.

U sutrašnjem štrajku neće sudjelovati zaposlenici Sveučilišta Sjever.

- Do sad nismo dobili nikakvu obavijest od sindikata o štrajku na Sveučilištu Sjever, tako da se nastava sutra odvija prema rasporedu - rekao je Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilišta Sjever.

Ono što zanima sve studente s fakulteta koji idu u štrajk je ima li sutra predavanja.

- Neki kolege, primjerice, profesor iz tjelesnog odgoja je već danas obavijestio studente da će sutra sudjelovati u štrajku zbog čega sutra neće biti kolegija. Tko će sve sudjelovati u štrajku danas je doista teško reći. Sutra u osam sati imamo sastanak i nakon toga ćemo vidjeti kakav je odaziv - poručio je Gašparac s FOI-ja.

S tog fakulteta pozivaju studente da redovito prate obavijesti putem web stranica ili sustava Learning Management System, koji se koristi za komunikaciju studenata i profesora. No, ako su profesori obznanili da će sudjelovati u štrjjku dužni su studente obavijestiti kada će se održati nadoknada propuštenog kolegija, doznali smo od dekanice FOI-ja Nine Begičević Ređep.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci