Sindikati najavili štrajk na FOI-ju i GTF-u, na Sveučilištu Sjever sutra bez štrajka Foto: Ilustracija/Pixabay

Sindikati najavili štrajk na FOI-ju i GTF-u, na Sveučilištu Sjever sutra bez štrajka

IHR/Varaždinske vijesti | 23.10.2019. u 13:52h | Objavljeno u Aktualno

Djelatnici Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu i Geotehničkog fakulteta (GTF) pridružit će se štrajku kojeg organizira Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja sutra, u četvrtak 24. listopada na fakultetima u Hrvatskoj. Kao i u sustavu osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, traži se povećanje koeficijenata, ali za nenastavno osoblje i predavače. 

- Iako u štrajku sudjeluje nenastavno osoblje i predavači, pozivamo sve znanstveno-nastavno osoblje da bude solidarno - rekao je Ivica Gašparac povjerenik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja FOI-ja, a isto nam je potvrdio i Albino Gradečak, povjerenik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na GTF-u.

U sutrašnjem štrajku neće sudjelovati zaposlenici Sveučilišta Sjever.

- Do sad nismo dobili nikakvu obavijest od sindikata o štrajku na Sveučilištu Sjever, tako da se nastava sutra odvija prema rasporedu - rekao je Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilišta Sjever.

Ono što zanima sve studente s fakulteta koji idu u štrajk je ima li sutra predavanja.

- Neki kolege, primjerice, profesor iz tjelesnog odgoja je već danas obavijestio studente da će sutra sudjelovati u štrajku zbog čega sutra neće biti kolegija. Tko će sve sudjelovati u štrajku danas je doista teško reći. Sutra u osam sati imamo sastanak i nakon toga ćemo vidjeti kakav je odaziv - poručio je Gašparac s FOI-ja.

S tog fakulteta pozivaju studente da redovito prate obavijesti putem web stranica ili sustava Learning Management System, koji se koristi za komunikaciju studenata i profesora. No, ako su profesori obznanili da će sudjelovati u štrjjku dužni su studente obavijestiti kada će se održati nadoknada propuštenog kolegija, doznali smo od dekanice FOI-ja Nine Begičević Ređep.

Označeno u