Natalija Martinčević: Izbor Ivana Turudića je HDZ-ovo zataškavanje korupcije

vv | 31.1.2024. u 13:18h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj saborskoj sjednici zastupnica Narodne stranke - Reformisti, Natalija Martinčević, rekla je kako je izbor Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika HDZ-ovo zataškavanje korupcije.

- Ovim izborom premijer Plenković svima poručuje kako je bilo dosta uhićivanja i proganjanja njegovih ministara i svih ostalih HDZ ovih kadrova. Poručuje nam da je u ovoj superizbornoj godini HDZ-u potreban mir od afera. Poručuje nam da se HDZ zaista ne želi boriti protiv korupcije, ne želi ju spriječiti, već ju samo silno želi zataškati! - istaknula je Martinčević.

- Nevjerojatna je činjenica da će u situaciji kada premijer sam predlaže Državnog odvjetnika a njegova većina ga potvrđuje u Saboru i kada državu izjeda korupcija i to ona najgora sistemska korupcija vezana uz državu i javne tvrtke i kada dnevnoj bazi izlaze afere ministara, državnih tajnika, savjetnika, predsjednika uprava državnih tvrtki, itd., predložiti Turudića - smatra saborska zastupnica.

- Dakle osobu, koja je što se javnosti tiče duboko politički kompromitirana i koja se javno vodi kao HDZ-ov stranački kadar, čime se pokazuje da se ovdje zapravo radi o nevjerojatnoj samovolji koja predstavlja i svojevrsno nasilje nad institucijama - naglasila je Martinčević.