Nastavak Aglomeracije Varaždin: tko je dobio poslove za 363 milijuna kuna

vv | 7.7.2019. u 20:02h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak će prigodno biti potpisani ugovori o nastavku radova i projekta Aglomeracije Varaždin. Potpisivanju će uz gradonačelnika Ivana Čehoka i direktora tvrtke Varkom Željka Bunića prisustvovati i predstavnici izvođača radova.

Projekt dogradnje sustava odvodnje – Grad Varaždin i sanacije postojećeg sustava odvodnje (A-1), posao vrijedan 111 milijuna kuna, dobila je zajednica ponuditelja koju čine GK grupa iz Varaždina, HIS iz Donje Višnjice, Zagorje Gradnja iz Zagreba te Inel-elektro iz Ivanca.

Projekt dogradnje sustava odvodnje – Općina Cestica, Vinica, Petrijanec i Sračinec, posao vrijedan 252 milijuna kuna, dobila je zajednica ponudtelja Vodogradnja, Tegra i Cestno podjetje Ptuj

Podsjetimo, ugovor za izvođenje radova na trasi A1 potpisan je sa zajednicom ponuditelja, koju su činili slovenska tvrtka Kolektor Koling iz Idrije i hrvatska tvrtka Projektgradnja iz Gornje Vrbe. Drugi ugovor, za trasu A2, potpisan je sa slovenskom tvrtkom Cestno podjetje iz Ptuja. Iako je Varkom u ponudbenoj dokumentaciji naveo da je u sukobu interesa s tvrtkom kćeri Aquatehnika, navedeni su izvođači prije završetka javnog nadmetanja potpisali pisma namjere s Aquatehnikom. Zbog toga su ugovori sporazumno raskinuti.

"Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin" projekt je koji je tvrtka Varkom d.d., javni isporučitelj vodnih usluga, uspješno kandidirala za europska sredstva. Ukupno prihvatljivi troškovi projekta procjenjuju se na 684,6 milijuna kuna, a iznos financijske potpore Europske unije iznosi 488,7 milijuna kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Projekt aglomeracije Varaždin obuhvaća izgradnju sustava javne odvodnje ukupne duljine 241,487 km, 108 precrpnih stanica, tri kišno-retencijska bazena te sanaciju 2,654 km postojećih gravitacijskih cjevovoda