Nakon Maruševca, i Ludbreg ostaje bez dovoljno liječnika Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nakon Maruševca, i Ludbreg ostaje bez dovoljno liječnika

| 22.5.2023. u 17:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nedostatak liječnika obiteljske medicine sve je izraženiji i u Varaždinskoj županiji - nakon odlaska liječnika iz Maruševca, čitatelji su nam se požalili da i Ludbreg ostaje bez još dvoje liječnika obiteljske medicine (i njihovih medicinskih sestara), ukazujući pritom da je riječ o liječnicima koji su se u proteklom razdoblju vratili sa specijalizacije koju je financirao županijski Dom zdravlja.

- Nikad u povijesti nije odlazilo toliko liječnika i sestara iz Doma zdravlja u susjedne županije - naveli su čitatelji.

Podsjetimo, početkom svibnja odlazak liječnika komentirao je maruševečki načelnik Mario Klapša.

- Kao načelniku i stanovniku općine Maruševec, žao mi je što je dr. Marko Šrajbek odlučio otići iz Doma zdravlja Varaždinske županije – Ambulante Maruševec u drugu jedinicu lokalne samouprave u susjednoj županiji - upozorio je Klapša, istaknuvši da problemi primarne medicine i domova zdravlja nisu od jučer, nego traju već dulje vrijeme te postaju ozbiljan problem u čitavoj Hrvatskoj.

- Odgovore, ali i rješenja ovih i drugih problema u zdravstvu morat će dati Ministarstvo zdravstva i Varaždinska županija koja je osnivač Doma zdravlja, čiji je doktor trenutno zaposlenik, ne bi li se građanima općine Maruševec, županije ali i svih krajeva Hrvatske osiguralo jednako pravo na zdravstvenu zaštitu, a ne samo građanima velikih gradova - naglasio je tada Klapša i dodao kako od županijskog Doma zdravlja i Županije očekuju konkretna rješenja.

Osiguranu kontinuiranost zdravstvene zaštite od Doma zdravlja zahtijevaju i u Ludbregu, čije je Gradsko vijeće zaključke s prošlotjedne sjednice uputilo Županijskoj skupštini, koja je za srijedu sazvala skupštinu s naglaskom na zdravstvo...

 Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...