Nagrada za životno djelo Varaždinske županije poshumno Marijanu Kostanjevcu

IHR/Varaždinske vijesti | 13.7.2022. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Županijske skupštine, koja će se održati u srijedu 20. srpnja, naći će se i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Varaždinske županije za 2022. godinu.

- Prijedlog je da se ove godine nagrada za životno djelo posthumno dodijeli Marijanu Kostanjevcu, dok će nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu biti dodijeljena lovačkoj udruzi Fazan, 5. bojnoj 1. A brigade ZNG Tigrovi (prateće Pume) te poznatom novinaru Martinu Lukavečkom, dok bi Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili sportski djelatnik, odnosno uspješni trener Enes Garibović te DVD Hrženica koja ove godine slavi 150 godina rada i djelovanja - najavio je jutros predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

- Pročelnicima Varaždinske županije veće plaće jer imaju dodatnog posla

Na dnevnom redu Županijske skupštine naći će se i izmjene i dopune proračuna Varaždinske županije.

- Rebalanom proračuna predviđeno je povećanje s 307 na 339 milijuna kuna. Naime, rezultat poslovanja u 2021. godini je završio pozitivno, s pozitivnim rezultatom 4,5 milijuna kuna. Ovaj rezultat kao i akumulirani višak prihoda će rezultirati izmjenama i dopunama proračuna planiranim rebalansom, čime će se do kraja godine osigurati sredstva za dovršetak započetih investicija, od kojih dodatno skoro 16 milijuna kuna ide u zdravstvene objekte, zatim će se investirati u područje obrazovanja u vrijednosti pet milijuna te će se čak 50 % povećati inicijalna sredstva u poticanju poljoprivredne proizvodnje - rekao je predsjednik Županijske skupštine.