Nagrada za životno djelo Varaždinske županije poshumno Marijanu Kostanjevcu

IHR/Varaždinske vijesti | 13.7.2022. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Županijske skupštine, koja će se održati u srijedu 20. srpnja, naći će se i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Varaždinske županije za 2022. godinu.

- Prijedlog je da se ove godine nagrada za životno djelo posthumno dodijeli Marijanu Kostanjevcu, dok će nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu biti dodijeljena lovačkoj udruzi Fazan, 5. bojnoj 1. A brigade ZNG Tigrovi (prateće Pume) te poznatom novinaru Martinu Lukavečkom, dok bi Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili sportski djelatnik, odnosno uspješni trener Enes Garibović te DVD Hrženica koja ove godine slavi 150 godina rada i djelovanja - najavio je jutros predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

- Pročelnicima Varaždinske županije veće plaće jer imaju dodatnog posla

Na dnevnom redu Županijske skupštine naći će se i izmjene i dopune proračuna Varaždinske županije.

- Rebalanom proračuna predviđeno je povećanje s 307 na 339 milijuna kuna. Naime, rezultat poslovanja u 2021. godini je završio pozitivno, s pozitivnim rezultatom 4,5 milijuna kuna. Ovaj rezultat kao i akumulirani višak prihoda će rezultirati izmjenama i dopunama proračuna planiranim rebalansom, čime će se do kraja godine osigurati sredstva za dovršetak započetih investicija, od kojih dodatno skoro 16 milijuna kuna ide u zdravstvene objekte, zatim će se investirati u područje obrazovanja u vrijednosti pet milijuna te će se čak 50 % povećati inicijalna sredstva u poticanju poljoprivredne proizvodnje - rekao je predsjednik Županijske skupštine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci