Poljak: "Bilo bi nepromišljeno donositi mjere o proširenju kretanja i time ugroziti živote mještana"

IHR/Varaždinske vijesti | 16.4.2020. u 20:04h | Objavljeno u Aktualno

- S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji, uz još uvijek mnoge nepoznanice i nepredvidivost virusa smatram da bi bilo nepromišljeno donositi lokalne mjere o proširenju kretanja i samim time ugroziti zdravlje i živote naših mještana. Nacionalna strategija borbe protiv COVID-19 vrlo je jasna i ima za cilj usporiti porast oboljelih, te omogućiti sustavu da pruža adekvatnu zdravstvenu skrb. Gotovo polovica stanovnika Općine Bednja starije je životne dobi i najvažniji prioritet je zaštititi njihovo zdravlje i život - obratio se Damir Poljak, načelnik Općine Bednja svojim mještanima jučer preko svojeg Facebook profila. 

Time je ujedno odgovorio zašto i Općina Bednja nije u Odluci o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka na području gradova Ivanec i Lepoglava te općina Klenovnik, Maruševec i Donja Voća, koja je donesena na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Ivanca, na što se požalila čitateljica. 

Čitateljica ogorčena: "Zašto je Bednja ostala izvan zajedničke odluke oko propusnica?"

Načelnik Općine Bednja navodi kako se zbog epidemije koronavirusom život svima promijenio, te u svima izazvao strah i zabrinutost.

- Prisiljavanje na ostanak kod kuće u najmanju ruku neugodna je situacija koja ostavlja posljedice na naš psihički, fizički, duhovni i socio-ekonomski segment života. Važno je prepoznati optimalan trenutak i način kada i kako vratiti život u „normalu“, no taj trenutak ne ovisi o nama jer naša subjektivna procjena nije uvijek i utemeljena. Ovisi o nacionalnim i globalnim zbivanjima i s punim povjerenjem vjerujem u odluke Vlade Republike Hrvatske, Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite koji su dosadašnjim mjerama i preporukama „zaštitili“ nas od razmjera epidemije koju pratimo u Italiji, Španjolskoj, SAD-u, a ovih dana i u Rusiji... Imajmo svi zajedno povjerenje u sustav, sačuvajmo fizičko i psihičko zdravlje naših mještana, a lokalnim mjerama osigurajmo u svakoj jedinici lokalne samouprave uvjete za nesmetan život u trenutnim uvjetima - napisao je Poljak.

Označeno u