Na željezničkom kolodvoru u Varaždinu uskoro video nadzor? Foto: VV arhiva/Ilustracija

Na željezničkom kolodvoru u Varaždinu uskoro video nadzor?

M.P./Varaždinske vijesti | 29.4.2018. u 11:31h | Objavljeno u Aktualno

Na prostoru željezničkog kolodvora u Varaždinu u dogledno bi vrijeme mogao biti postavljen video nadzor.

To, naime, proizlazi iz odgovora koji je HDZ-ov varaždinski gradski vijećnik Damir Laljek primio od načelnika Policijske uprave varaždinske Predraga Benčića. Laljek je, podsjetimo, tijekom aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća održane krajem veljače pitao postoji li mogućnost organiziranja policajaca pozornika na prostoru željezničkog kolodvora.

- Zaštitarska služba Hrvatskih željeznica ukinuta je još 2014. na željezničkom kolodvoru u Varaždinu, a otada se povećao broj kaznenih djela na i oko kolodvora. Zbog opće sigurnosti putnika, zanima me može li gradska uprava s policijom dogovoriti povratak policajca pozornika na kolodvor? - pitao je Laljek.

Načelnik PU varaždinske u svom je odgovoru potvrdio da policija u evidencijama bilježi porast kaznenih djela i prekršaja na prostoru kolodvora.

- Svjesni te činjenice, policijski službenici sukladno mogućnostima svakodnevno provode preventivno-represivne aktivnosti na i oko prostora kolodvora, a sve u cilju smanjenja počinjenja kažnjivih radnji. Također napominjemo da je PU varaždinska u cilju nadzora i sprječavanja počinjenja kažnjivih radnji pokrenula inicijativu prema Gradu za postavljanje video nadzora na tom području - stoji u odgovoru Benčića.

Također dodaje da je uvođenje zaštitarske djelatnosti i nadzora fizičke zaštite u prostoru željezničkog kolodvora u potpunoj nadležnosti Hrvatskih željeznica.