Na Starom gradu uredili staze za osobe s invaliditetom, a oni i dalje ne mogu prolaziti!?

| 28.10.2019. u 18:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U sklopu nedavnog hortikulturnog uređenja šetališta varaždinskog Staroga Grada posebice je istaknuto da će se šetnice urediti na način da budu dostupne ljudima slabije pokretljivosti, ali osobe u invalidskim kolicima nisu zadovoljne onime što su dobili.

Ljubomir Benjak, član Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, s kojim smo se prošetali Starim Gradom, pokazao nam je da se i dalje ne može samostalno kretati stazama jer mu kolica zapinju u šljunku.

Najavljujući proljetos hortikulturno uređenje Staroga grada, u sklopu europskog HICAPS projekta, gradonačelnik Ivan Čehok posebno je naglasio da će se pristupne površine prema bedemima i parku urediti na način da budu pristupačne osobama u invalidskim kolicima. Čak je i na “otvorenju” parka, nakon obnove, bilo nazočno nekoliko osoba u kolicima.

- Pisali su da će se na staze, ispod šljunka postaviti stabilizatori šljunka, to su “saćaste ploče” koje su vodopropusne pa se ne stvaraju lokve na stazi, a šljunak stoji na mjestu tako da se ne stvaraju rupe u šljunku. Vidio sam to u Austriji, to je mreža od plastike, po kojoj se onda nasipa šoder i vozite se po tome kao po tvrdom kuliru - opisuje Benjak dodajući da je tajnik udruge pitao u Gradu jesu li postavili stabilizatore te da su mu odgovorili da je sve ugrađeno!

Više o ovoj temi možete saznati u novom broju Varaždinskih vijesti
Označeno u