Na koronavirus se u županijskom Zavodu za javno zdravstvo možete testirati na vlastiti zahtjev Foto: ilustracija / Pixabay

Na koronavirus se u županijskom Zavodu za javno zdravstvo možete testirati na vlastiti zahtjev

Varaždinske vijesti | 19.5.2020. u 18:15h | Objavljeno u Aktualno

U Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije provodi se PCR testiranje na COVID-19 na vlastiti zahtjev i trošak stranke.

Testiranje se organizira u Epidemiološkoj djelatnosti, a obavlja u Djelatnosti za medicinsku mikrobiologiju po principu "Drive in"-a, tj. uzorak se uzima ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije (I. Meštrovića 1/11 - prva zgrada s desne strane u bolničkom krugu), bez da osoba napušta vozilo kojim je stigla.

Za prijavu na testiranje potrebno je ispuniti obrazac (LINK) sa svim traženim podacima te poslati e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Djelatnik koji zaprimi zahtjev putem telefona ili e-maila će u dogovoru s Vama planirati testiranje te Vam poslati potvrdu o narudžbi i predračun čiju uplatu je potrebno izvršiti prije testiranja. Osoba će doći na testiranje nakon dostavljene potvrde o uplati u točno dogovoreno vrijeme ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Djelatnosti za medicinsku mikrobiologiju gdje će se izvršiti uzimanje brisa nazofarinksa i ždrijela. S obzirom na protokol koji moraju poštivati zdravstveni radnici koji uzimaju uzorke, ljubazno Vas molimo da poštujete dolazak u dogovoreno vrijeme - naglašavaju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Cijena testiranja je 1.506,00 kuna.

- Nalazi se šalju u roku 24 sata putem e-mail adrese koju ste naveli u obrascu. Molimo Vas da se, ukoliko je moguće, komunikacija u svrhu testiranja odvija putem e-maila, a u iznimnim situacijama možete nazvati Epidemiološku djelatnost na tel. 042/ 653-130 ili Djelatnost za medicinsku mikrobiologiju na tel. 042/ 653-165 - dodaju iz Zavoda.