Na FOI-u predstavljanje Inicijative privatnog sektora za mlade Hrvatske udruge poslodavaca Foto: Ilustracija

Na FOI-u predstavljanje Inicijative privatnog sektora za mlade Hrvatske udruge poslodavaca

V.M./Varaždinske vijesti | 8.2.2017. u 16:10h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska udruga poslodavaca Regionalni ured Varaždin poziva na predstavljanje Inicijative privatnog sektora za mlade (PSYI) koju su pokrenule Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u suradnji s privatnim tvrtkama, profesionalnim udrugama žena i akademskim institucijama.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 9. veljače 2017. na Fakultetu za organizaciju i informatiku, Pavlinska ulica 2 u Dvorani 10, s početkom u 10 sati.

Organizacijski partneri ove Inicijative su Fakultet elektrotehnike i računarstva u Osijeku, Vijeće studenata i konzultantska tvrtka People 1st iz Velike Britanije.

Inicijativa odražava zajednički napor pružatelja usluga obrazovanja i poslodavaca, uz prepoznavanje važnosti rješavanja neusklađenosti vještina mladih ljudi i širenja gospodarskih mogućnosti za žene u procesu tranzicije prema konkurentnom, tržišno orijentiranom gospodarstvu, koje podržava dugoročno održiv rast.

U prvom dijelu događaja, koji će se održati u prijepodnevnim satima na fakultetu u svakom gradu, predstavnici HUP-a i EBRD-a, te Vijeća studenata prezentirat će okupljenima Inicijativu, a poslodavci i studenti će dobiti upute kako se uključiti i prijaviti za studentsku praksu, informacije o postupku selekcije studenata i programu same studentske prakse te odgovore na sva ostala pitanja vezano za Inicijativu.

U drugom će se dijelu održati panel na temu „Kako pripremiti studenta za tržište rada“ na kojem će sudjelovati predstavnici poslodavaca, obrazovnih institucija i studenata.