Na dražbi opet hotel Pagus i zgrada u Šenoinoj, uskoro i hotel Trakošćan, skijalište na Ivančici…

| 17.2.2020. u 14:46h | Objavljeno u Aktualno

U stečajnom postupku nad Coningom, koji je otvoren u lipnju 2018., Trgovački sud u Varaždinu stavio je ponovno na javnu dražbu nekretnine na Pagu i u Varaždinu, a na dražbi bi se uskoro trebale naći i nekretnine na senjskom području te na Ivančici i Trakošćanu, među kojima su i hoteli Pag te Trakošćan, budući da su donijeta rješenja i o njihovoj prodaji.

Na drugoj elektroničkoj javnoj dražbi prodaje se Hotel Pagus na otoku Pagu površine 2.887 četvorna metra s dvorištem od 3527 četvorna metra te neplodnim tlom od 6.377 četvorna metra, sveukupne površine 12.791 četvorna metra. Utvrđena vrijednost ovih nekretnina, koje se mogu razgledati uz prethodni dogovor sa stečajnom upraviteljicom Lidijom Lesar, iznosi 49 milijuna kuna, dok početna cijena za nadmetanje iznosi 24,5 milijuna kuna. Kupac je dužan uplatiti razliku između uplaćene jamčevine od 2.450.000 kn i postignute kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja o dosudi. Početak nadmetanja je 25. ožujka, a završetak 7. travnja.

Po treći put se prodaje poslovna zgrada i dvorište u ulici A. Šenoe 4-6 od 1.528 četvorna metra, koju je također moguće razgledati uz prethodni dogovor sa stečajnim upraviteljem. Utvrđena vrijednost nekadašnjeg sjedišta Coninga procijenjena je na 14.140.000 kn, a početna cijena za nadmetanje iznosi 3.535.000 kuna, dok je prije bila veća od sedam milijuna kuna. Nadmetanje počinje 8. travnja, a završava 23. travnja. Jamčevina iznosi 707.000 kuna, a rok u kojem je kupac dužan položiti kupovninu iznosi 30 dana od pravomoćnosti rješenja o dosudi.

Osim što je stavio na javnu dražbu spomenute dvije nekretnine u vlasništvu Coninga u stečaju, Trgovački sud je donio i rješenja o prodaji njegovog motela i dvorišta Vratnik u Sv. Juraju, ukupne površine 846 čhv, zatim tamošnjeg pašnjaka Majorija površine 31 čhv, kao i zgrade i dvorišta Vratnik, površine 241 čhv te zgrade i dvorišta, površine 107 čhv u k.o. Melnice. U potonjoj katastarskoj općini prodavat će se i dvorište Vratnik, površine 255 čhv. Ove nekretnine su opterećene razlučnim pravom u korist razlučnog vjerovnika ERGASIA d.o.o. Zagreb.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti
Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci