Na Danu otvorenih vrata udruga saznajte kako osnovati jednu

N.P. | 23.5.2017. u 17:11h | Objavljeno u Aktualno

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i ove godine organizira Dane otvorenih vrata udruga kojem će se, već tradicionalno, priključiti Županijski savez poljoprivrednih udruga Varaždinske županije.

25. i 26. svibnja u razdoblju od 7.00 do 15.00 sati u prostorijama Saveza na adresi Varaždin, Trakošćanska 24, bit će postavljeni informativni punkt putem kojeg će se usmeno i pismeno prezentirati odgovori na pitanja što je udruga i kako je osnovati, koje dokumente su potrebni kod osnivanja udruge, koje su zakonske osnove za osnivanje i poslovanje udruge. Uz to bit će prezentiran rad Saveza putem promotivnog materijala s novim vizualnim identitetom Saveza koji je osmišljen povodom 10 godina postojanja.

Ujedno će svi zainteresirani, individualno, moći uz pomoć tajnice Saveza izraditi svu potrebnu dokumentaciju za osnivanje nove udruge, od dnevnog reda osnivačke skupštine, zapisnika s osnivačke skupštine, statuta, obrazaca za prijavu nove udruge u Registar udruga Republike Hrvatske, RNO registar do Registra poslovnih subjekata.

- Na taj način želimo osnažiti civilni sektor naše županije bez obzira na interesnu sferu koju zastupa - rekli su iz Saveza.