Na Aktualnom satu komunalna problematika, javni red i mir u centru i "Jack&Jill" Foto: Krešo Đurić

Na Aktualnom satu komunalna problematika, javni red i mir u centru i "Jack&Jill"

V.M./Varaždinske vijesti | 14.9.2018. u 15:52h | Objavljeno u Aktualno

Komunalna problematika, od neasfaltiranih ulica do problema ambrozije, javni red i mir u centru, projekt nacionalnog nogometnog kampa neke su od tema koje su varaždinske Gradske vijećnike zanimale na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnik Prstec predložio je da se udruge u kulturi, samostalni umjenici, dizajneri i glazbenici udruže u zajednicu, sličnu Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Gradonačelnik Čehok mu je odgovorio da to zakonski nije moguće, ali da podržava da se oni udruže u određenu udrugu.

Vijećnik Sevšek se dotaknuo Grabanica i GUP-a, problematike nedovršenih ulica u gradu i po kojem se principu određuje prioritetnost sanacije ulica. Spomenuti su komunalni problemi Mjesnog odbora Hrašćica, parkiralište KTC-a, uređenja dječjih igrališta i sportskih igrališta, povećanje troškova plaća u osnovnim školama.

- Mi smo smanjili broj ljudi u Gradu Varaždinu za oko 20 posto, no povećanje za troškova plaća se iskazuje zato jer se svi asistenti i pomoćnici u nastavi u osnovnim školama iskazuju kao naš trošak - pojasnio je gradonačelnik.

Vijećnik Strahonja je još jednom upozorio na problematiku javnog reda i mira u centru grada Varaždina, a vijećnik Patafta na problem ambrozije koja se ne uklanja s privatnih površina.

Što se tiče nogometnog nacionalnog kampa, vijećnik Ister je iskazao zabrinutost hoće li udruge koje imaju svoje prostore na tom potezu ostati na cesti. No Čehok je napomenuo kako su razgovori tek u tijeku, da postoji podrška premijera, no da nitko eće ostati na cesti.

Vijećnik Bosilj je pitao što će biti s projektom vile Oršić i najave investitora braće Djordjić da će investirati u Varaždin, odnosno vilu Oršić pretvoriti u moderan hotel.

- Ne razumijem što ste htjeli reći da smo mi uložili 10,3 milijuna kuna u vilu Oršić? Mi smo uložili milijun kuna za prolaz. Mi ćemo raspisati natječaj, ne moraju se javiti Jacki&Jill, kako se zvala ona serija, i može se svatko javiti tko želi ulagati, a nama definitivno treba hotel - rekao je Čehok.