Mura u Međimurju zasada ne prijeti izlijevanjem

Varaždinske vijesti | 16.5.2023. u 09:44h | Objavljeno u Aktualno

Od jučer, otkada su Hrvatske vode - Vodnogospodarski odjel za Muru i gornju Dravu Varaždin uspostavile redovnu obranu od poplave na dijelu Mure, pozorno se prati vodostaj rijeke i u Stožeru civilne zaštite Međimurske županije. Zasada je situacija na području Murskog Središća te Podturna dobra jer vododstaj Mure u laganom je padu od jučer od 19 sati.

„Kontinuirano smo u kontaktu s nadležnom službom u Hrvatskim vodama kako bismo na vrijeme reagirali u slučaju potrebe, no prema sadašnjem vodostaju nadamo se da za tim neće biti potrebe“, naglašava načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Josip Grivec.

Uspostava redovne obrane od poplave na Muri u Međimurju proglašena je 15. svibnja kada je vodostaj u Murskom Središću prešao 380 centimetara. Trenutno je Mura u Murskom Središću u laganom padu, a tek blagi porast vodostaja evidentiran je kod Goričana.

Dodajmo da je, prema podacima Hrvatskih voda o vodostajima u 9 sati, na području malog sliva Plitvica-Bednja stanje normalno, kao i na postajama na Dravi i Muri (osim na Muri kod Murskog Središća, gdje je na snazi pripremno stanje).